Zlatans löfte (?) efter den otäcka skadan

Foto: MARTIN MEISSNER
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBY

Europa League-titeln säkrad.

Titel nummer 33 i ordningen för Zlatan Ibrahimovic.

Då bryter han tystnaden om sin knäskada.

– Jag är snart tillbaka. Ge mig några veckor, säger han till Kanal 9.

Glädjen visste inga gränser efter att Manchester United säkrat den europeiska cuptiteln på Friends arena i Stockholm.

En av de allra gladaste: Långtidsskadade Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske superstjärnan kastade sina kryckor för att fira med sina lagkamrater inne på planen – och efter att ha poserat med bucklan försökte han sätta ord på sina känslor.

– Det känns bra. Fast man inte kunde medverka på planen, men vi var här. Min spirit var här och allt det jag gjort följde med laget till trofén. Det kändes bra, säger Zlatan Ibrahimovic till Kanal 9 och fortsätter:

– Alla titlar är viktiga och det här är nummer 33 för mig. Man ska samla på sig så många som möjligt, den här säsongen fick vi tre av fem. Det känns mycket bra. De slutar aldrig att komma, så jag måste fylla ut huset, vi måste skaffa fler hus. Den här trofén var tung, så hyllan måste hålla.

Zlatans besked om framtiden

Zlatan Ibrahimovic opererades för ett par veckor sen i amerikanska Pittsburgh och har påbörjat rehabiliteringen och vägen tillbaka till fotbollen. Huruvida den är i Manchester United eller inte är dock i dagsläget oklart.

Men efter matchen pratade den svenske 35-åringen för första gången om den otäcka skadan och vägen tillbaka. Och det var med ett leende på läpparna han besvarade frågan om när han kan vara tillbaka på fotbollsplanen.

– Sakta men säkert så kommer vi. Snart, ge mig några veckor, säger Zlatan Ibrahimovic och skrattar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.