Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatans krav – för att stanna kvar i Galaxy

Foto: SCOTT WINTERS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: HAHN LIONEL/ABACA / STELLA PICTURES
Foto: ELISA FERRARI/TT / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Milan, Real Madrid – eller ett år till i LA Galaxy? 

Zlatan Ibrahimovic gav en hint om att han blir kvar i Los Angeles när han hade sin sista presskonferens för säsongen under tisdagen. 

– Jag trivs bra här och har kontrakt ett år till, så det är upp till klubben. Jag har meddelat dem mina krav och vi för samtal just nu, sa Zlatan när SportExpressen var på plats på hemmaarenan StubHub Center.

Zlatan Ibrahimovic är jagat villebråd. Svensken har kopplats ihop med Milan och Real Madrid de senaste veckorna – och mötte pressen för sista gången den här säsongen under tisdagen.

Där medgav han att han har förfrågningar från europeiska klubbar och på en direkt fråga lät hans svar som att AC Milan har sonderat terrängen.

Men något lån under vintern till en toppklubb i Europa är inte aktuellt, enligt Zlatan.

Om misslyckandet för LA Galaxy när det gällde att säkra en slutspelsplats i den sista omgången när laget tappade en 2-0-ledning mot Houston och förlorade med 2-3 grimaserade Zlatan när han svarade.

– Jag vet fortfarande inte vad som hände under den matchen. Snälla ni, berätta för mig om ni har svaret. Jag vet ärligt talat inte, än i dag, hur vi kunde tappa den matchen, säger han.

"De vet vilka mina krav är"

Zlatan är i nuläget fjärde bäst betald i laget då Galaxy redan hade tre designated players (ingår ej i lönetaket) när han kom till klubben. Svensken fick frågan om han har krav på att bli en designated player för att få en marknadsmässig lön och stanna kvar.

– Det där är upp till klubben. De vet vad jag vill och vilka mina krav är, men som sagt, jag vill inte förhandla via media. Vi får se hur det här slutar, säger han.

Zlatan var noga med att påpeka att han är nöjd med sin första säsong i MLS i USA.

– Jag tycker att jag presterade väl efter den svåra skadan jag hade haft och jag missade inte en träning och avstod bara från någon enstaka match. Men det här handlar inte bara om mig, det handlar om laget och vi fick inte riktigt till det och det var en stor besvikelse, säger han.

Zlatan om sin framtid i Galaxy

På frågan om vilka förändringar han tror att det blir, svarade Zlatan:

– Jag vet att klubben jobbar hårt för att göra ett antal förändringar och få till en nystart. Och det tror jag är bra.

Han säger sig inte ha något emot om tränaren Dominic Kinnear får nytt förtroende nästa säsong.

– Han kom in i ett svårt läge med bara fem omgångar kvar och tvingades ta över ett lag som någon annan format. Det var ingen lätt uppgift, men jag gillar honom och tror på honom.

Efter ett års spel i MLS har svensken bildat sig en mer tydlig uppfattning av nivån på ligan, jämfört med de tidigare ligor han spelat i.

– Ligan har inte funnits så länge, men man jobbar hårt för att utveckla fotbollen här. För mig spelar det inte så stor roll och jag spelar i en sämre liga eller en toppliga. Jag fokuserar alltid på att spela mitt spel och göra mitt bästa för att hjälpa laget jag tillhör och det har jag som bekant varit framgångsrik med vart jag än spelat.

"Galaxy har gjort allt för min familj"

Om att bo i Los Angeles och soliga Kalifornien säger han:

– Jag trivs här, det har absolut inte varit något att klaga över. Och Galaxy har gjort allt för att jag och min familj ska trivas, så det har varit en lätt omställning och komma hit och leva här.

Någon tidslinje för när allt kan vara klart om hans klubbtillhörighet nästa säsong ville Ibra inte ge.

– Ni får vänta och se vad jag och klubbledningen här kommer fram till. Vi pratar hela tiden och de vet vad jag vill.

När klubbpresidenten Chris Klein mötte media en timme före Zlatan intygade han att Galaxy försöker göra allt nu för att få Zlatan att stanna.

– Självklart vill vi ha kvar en spelare av hans kaliber.

Att Zlatan har ett år kvar på kontraktet är dock ingen garanti att det blir så.

– Nej, går det inte att komma överens tror jag inte att vi är i det läget att vi kan stoppa honom från att flytta vidare. Det är så det är bara, sa Klein.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!