”Kolla sociala medier – du ser ingen där?”

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: BESTIMAGE / STELLA PICTURES BESTIMAGE

Han är en av fotbollsvärldens mest omskrivna personer.

Samtidigt gör Zlatan Ibrahimovic sitt yttersta för att skydda sin familj.

– Kolla på mina sociala medier… ser du bilder på min fru eller mina barn där?, säger han till BBC. 

Oavsett var Zlatan Ibrahimovic har spelat i Europa har hans privatliv varit väl bevakat.

Under tiden i Manchester United rapporterade brittiska tabloider om hans husjakt. I Paris sågs familjen närvara på de flesta av matcherna med Paris Saint-Germain, och Zlatan själv kallade in sina barn på fotbollsplanen under hans avsked från klubben.

Men efter flytten till Los Angeles har svensken blivit betydligt mer försiktig med sitt privatliv. Och på den punkten har han överraskat de amerikanska journalisterna. 

– Allting med hans privatliv har hållits väldigt hemligt. I de bilder som Zlatan publicerar på sig själv så ser man honom göra saker, men aldrig tillsammans med sin familj, sa ESPN:s Jeff Carlisle till SportExpressen tidigare under hösten. 


LÄS MER: Zlatans hemliga liv i LA: ”Det är vackert”


LA Times Kevin Baxter fyllde i:

– Till skillnad från David Beckham, Steven Gerrard och Robbie Keane har han varit väldigt försiktig med att berätta var han bor och vilket som är hans hus. Vi har inte sett till Helena eller barnen.

Zlatan Ibrahimovics kamp för att skydda familjen

Och det är knappast en slump.

I en färsk intervju med brittiska BBC, som har intervjuat Zlatan Ibrahimovic i samband med lanseringen av 37-åringens nya bok, berättar han om hur han skyddar familjen från allmänheten.

Helena Seger tillsammans med sönerna William och Maximilian på Friends arena under Europa League-finalen 2017.
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES

På frågan om familjen tycker att det är skönt att bo i Los Angeles på grund av den relativa anonymiteten som fotbollsspelare har där svarar han:

– Jag försöker skilja på jobbet och familjen. Kolla på mina sociala medier… ser du bilder på min fru eller mina barn där?


LÄS MER: Orden som fick Zlatan att välja Los Angeles


Zlatan skakar på huvudet.

– Nej. Det är inte en del av deras värld. Ja, de lever i det, men det är inte viktigt för dem och det är inte viktigt för mig heller. Jag är lite ”old school” men ändå modern. Min familj lever inte i min skugga. De är viktigare än mitt jobb.

Han berättar vidare att han är noga med att låta sönerna Maximilian, 12, och Vincent, 10, stå i centrum.

– Mina barn är större än min fotboll. De är viktigare. Så vart jag än går som är deras yta, låt oss säga deras träning, så är jag bara pappa. Jag är ingen fotbollsspelare där. Jag är diskret och jag vill inte synas. Det är deras grej, det är de som ska vara stjärnorna. Det är viktigt för mig. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.