Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nu kan ni gå tillbaka och titta på baseboll”

Nu står det klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy efter två säsonger.
Foto: SCOTT WINTERS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Zlatan skrev på för LA Galaxy i mars 2018.Foto: RINGO H W CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter alla spekulationer är det officiellt.

Zlatan Ibrahimovic, 38, lämnar Los Angeles Galaxy efter ett gemensamt fattat beslut.

”Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... nu kan ni gå tillbaka till att titta på baseball”, skriver han på Instagram.

Kontraktet med Los Angeles Galaxy går ut vid årsskiftet och den senaste tiden har det spekulerats vilt.

Var spelar Zlatan Ibrahimovic nästa säsong?

Blir det en återkomst i Italien, där klubbar som Milan, Napoli och Bologna pekas ut som intressenter? Eller stannar han i USA?

Även alternativet att svensken kan ha spelat sin sista fotbollsmatch har varit uppe på tapeten, inte minst med tanke på att han själv hintade om det under MLS-slutspelet.

– Det kan bli min sista match i karriären, sa han då.

Meddelandet: ”Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan”

Nu kommer den nyblivne 38-åringen med ett meddelande på Instagram, där han meddelar att karriären i Los Angeles Galaxy stannade vid två säsonger.

”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack Los Angeles Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans: Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... ni kan nu gå tillbaka till att titta på baseball”, skriver han i inlägget.

MLS-klubben bekräftar också på sin hemsida att Zlatan Ibrahimovic lämnar. Enligt Galaxy har man gemensamt kommit överens om att inte skriva ett nytt kontrakt.

– Vi vill passa på att tacka Zlatan för hans bidrag till Galaxy och MLS. Sen hans ankomst har Zlatan på ett positivt sätt utvecklat sporten i Los Angeles. Vi är tacksamma för hans arbete och passion. Vi tackar Zlatan för hans professionalism och omätbara inflytande över Los Angeles och fotbollen i hela Nordamerika, säger presidenten Chris Klein.

Ibrahimovic gjorde 53 mål och 14 assist på sina 58 matcher för Kalifornien-klubben. 

Förra veckan intervjuades MLS-bossen Don Garber av ESPN och råkade där avslöja (?) svenskens kommande klubbadress.

– Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan som är en av världens största klubbar. Han har satt flera målrekord de senaste åren och han är en spännande kille både på och utanför planen. Jag skulle älska att se honom i ligan igen. Men det är upp till Galaxy. Jag har njutit av alla Zlatan-stunder hittills, sa Garber i sändningen.

 

LÄS MER: Zlatan och Haaland på Napolis önskelista 

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic i exklusiv intervju 

WEGERUP: Det gör ont att se Zlatan bete sig så ovärdigt 

https://www.instagram.com/p/B40dgXfHJfH/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.