Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans firande med lyxbilar värda miljoner

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic fyller 41 år.

Då firar han med att hinta om en födelsedagspresent från sig själv. 

”Grattis på födelsedagen, Zlatan”, skriver han i ett inlägg på Twitter med en bild på två lyxbilar värda flera miljoner.

Zlatan Ibrahimovic kan inte fira sin 41:a födelsedag med nya mål. En knäskada och en efterföljande operation håller den svenske anfallaren borta från spel till efter nyår. I hans frånvaro har regerande ligamästaren Milan inlett säsongen med 17 poäng på åtta matcher och ligger fyra i Serie A, tre poäng efter Atalanta. 

Men skadan hindrar inte Zlatan från att fira bemärkelsedagen i storslagen stil.

I ett inlägg på Twitter skriver han ”Grattis på födelsedagen, Zlatan” tillsammans med en bild där två sportbilar av märket Ferrari har redigerats ihop till en.

Zlatans firande med lyxbilar 

Och vad är det då för bilar? 

Jo, det är två kostsamma modeller.

Den vita bilen av är av modellen Daytona SP3 och finns bara i 599 exemplar runtom i världen. Den kostar enligt sajten Carbuzz ungefär 22,5 miljoner att köpa. 

Den röda bilens modell heter 812, kan accelerera från 0 till 100 kilometer i timmen på 2,9 sekunder och kostar inte mindre än lite drygt sex miljoner svenska kronor. Bilarnas sammanlagda värde uppgår alltså till lite knappt 30 miljoner kronor.

Zlatan Ibrahimovic intresse för bilar, gärna i kombination med just födelsedagar, är ingen hemlighet. 2019 köpte han en Ferrari Monza SP2 till sig själv i 38-årspresent som han sedan körde på Stockholms Gator under våren 2020. Senare samma år dök Zlatan upp i Milano i en Ferrari 488 Pista, som bland annat har en maxhastighet på 340 kilometer i timmen. 

https://twitter.com/Ibra_official/status/1576878144904400898

Zlatan Ibrahimovic karriär i siffror

Zlatan Ibrahimovic karriär i siffror

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.