Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans fastighet vandaliserad inatt

Rasistdådet: Attackerades med bengaler och sprayfärg.
En förundersökning om skadegörelse är inledd.
Foto: Expressen
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Under gårdagen blev Zlatan Ibrahimovic staty i Malmö utsatt för vandalism efter beskedet att stjärnan blir delägare i Hammarby.

Inatt blev även Ibrahimovic fastighet i centrala Stockholm utsatt – där någon bland annat skrivit ”Judas” på portdörren.

– En förundersökning om skadegörelse är inledd, säger Bengt Dahnell, jourhavande förundersökningsledare, till Aftonbladet.

Det var under onsdagen som beskedet kom: Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby.

Beslutet möttes snabbt av kritik från Malmö FF-fansen, och under dagen blev statyn av superstjärnan – som invigdes så sent som i oktober – i Malmö utsatt för vandalism av olika slag.

Vid 13-tiden hade någon fäst en toalettsits på hans ena arm och senare på dagen satte någon en plastpåse på hans huvud med skylten ”Flyttas omgående till Zöder i Ztockholm”.

Vid 20-tiden på onsdagskvällen larmades polisen om att statyn utsatts igen, den här gången grövre.  Statyn hade då spraymålats, med orden ”cigani dö” vid foten. Ordet ”cigani” är plural för ”zigenare” på sydslaviska språk så som exempelvis bosniska, serbiska och kroatiska. 

Attack mot Zlatans bostad

Under natten mot torsdagen utsattes Zlatan Ibrahimovic för en ny attack. Den här gången är det stjärnans bostad i centrala Stockholm som blivit utsatt för skadegörelse.

Bland annat har något klottrat ”Judas” – den av de tolv apostlarna som enligt Nya Testamentet förrådde Jesus – på portdörren.

– Det finns en anmälan upprättad om skadegörelse och förundersökning är inledd. Någon har klottrat och spridit ut surströmming. Vi har även tagit ett plakat i beslag, säger Bengt Dahnell, jourhavande förundersökningsledare, till Aftonbladet. 

Enligt tidningen överväger polisen nu att skärpa bevakningen av adressen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för händelsen.

Se Nicole Amiris rapport från platsen.

Se Noa Bachners stora intervju med Zlatan

Zlatan om landslaget, udda minnet med Mino Raiola och statyn i Malmö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.