Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans beslut: Nobbar Europa – stannar i USA

Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Zlatan Ibrahimovic efter sin debut mot Los Angeles FC i våras. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Zlatan på fotbollsgalan i november. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN

Zlatan Ibrahimovic har i italienska medier sagts vara klar för Milan.

Men enligt uppgifter till SportExpressen är en flytt till Europa högst osannolik.

Svensken kommer med all sannolikhet spela vidare i USA kommande säsong.

En av flera orsaker till beslutet är att Zlatan har tagit hänsyn till familjens önskemål.

Los Angeles Galaxys MLS-säsong slutade i besvikelse. Laget hamnade på sjundeplats i Western Conference och missat slutspel – men redan innan dess hade spekulationerna om Zlatan Ibrahimovics framtid varvat upp.

37-åringen gjorde 22 mål och 10 assist på 27 matcher under året och fick pris som “Årets nykomling” när säsongen var slut. Galaxy meddelade i början av november att Ibrahimovic fanns med på den lista med spelare man ville behålla till 2019, men samtidigt har amerikanska uppgifter talat om en kravlista från Zlatans håll för att denne ska välja att stanna. 

Laget har i dagsläget ingen huvudtränare, och därtill önskar svensken, enligt uppgifter i USA, att bli så kallad “designated player”. Varje MLS-lag får ha tre designated players som inte innefattas av ligans lönetak och därmed kan tjäna betydligt bättre än alla andra spelare.

Gav grönt ljust enligt italienska medier

Det mest framträdande alternativet till ännu ett år i MLS har hela tiden varit en återkomst till Milan och Italien, ivrigt rapporterat av i synnerhet italienska medier under de senaste veckorna. För ungefär två veckor sedan rapporterade La Gazzetta Dello Sport att Zlatan “givit grönt ljus” för en flytt tillbaka till Milano.  

Några dagar senare skrev journalisten Carlo Pellegatti, som avslöjade nyheten om att Ibrahimovic var klar för Milan när han anslöt på lån från Barcelona år 2010, att svensken redan kommit överens med klubben om ett kontrakt på 1,5 år. 

Nyheten bekräftades dock aldrig från något håll.

Flytt till Milan ”högst osannolik”

Men enligt uppgifter till SportExpressen är en flytt till Milan, som tillsammans med ett par andra europeiska klubbar visat konkret intresse för anfallaren inför januarifönstret, i själva verket “högst osannolik”.

Skälen till detta är flera. En av de huvudsakliga anledningarna är att Helena Seger, Zlatans fru, och parets båda söner, Maximilian och Vincent, funnit sig tillrätta så pass bra i Los Angeles att anfallaren drar sig för en flytt tillbaka över Atlanten, ens på kort tid. I stället tyder i nuläget nästan allt på att han blir kvar i USA. 

Zlatan själv pratade med Viasat senast natten mot söndag då han satt i publiken under boxningsmatchen mellan Tyson Fury och Deontay Wilder. På frågan om huruvida han även tänker vara på plats när MMA-slagskämparna Alex "The Mauler" Gustafsson och Ilir Latifi båda går matcher i Las Vegas den 29:e december svarar han så här.

– Jag hoppas det. Jag hoppas att jag är kvar i Los Angeles. Är jag kvar här är jag så klart på plats och stöttar svenskarna, säger han till Viasat. 

Redan på söndag, den 9:e december, kan stjärnans framtid klubbas. 

Då öppnar MLS transferfönster i fyra timmar. Klockan 15:00-19:00 tillåts lagen registrera nya spelare och genomföra byten med varandra, och Galaxy kan därmed öppna upp en av sina “designated player”-platser åt Ibrahimovic, i så fall troligen genom att byta bort anfallaren Romain Alessandrini eller Giovani Dos Santos.

SportExpressen har sökt Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola utan framgång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.