Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans besked – kan spela sin sista match

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Zlatan och LA Galaxy ställs mot Minnesota i första slutspelsrundan.
Foto: SIPA USA/IBL

Zlatan Ibrahimovics framtid står skriven i stjärnorna. 

På söndag kan säsongen ta slut för Los Angeles Galaxy i slutspelet mot Minnesota United.

Nu erkänner svensken att det kan bli hans sista match.

– Det kan bli så, säger han enligt LA Sports Access.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut efter säsongen. Några tydliga besked om framtiden har svensken inte gett. I en exklusiv intervju med SportExpressen för en dryg vecka sedan antydde 38-åringen att han inte tänker fortsätta karriären om han känner att han tappar för mycket.

– Jag spelar så länge jag är på topp. Folk kan se det på ett sätt, att jag är i MLS och att det inte är samma nivå som i Europa. Men jag är på topp. Det betyder inte att MLS är på topp. Det handlar om att jag gör det jag är bra på. Jag gör det jag har gjort, sa Ibrahimovic i intervjun.

På söndag (natten mot måndag, svensk tid) kliver Los Angeles Galaxy in i MLS-slutspelet mot Minnesota United. Vinnaren går vidare till kvartsfinal – förloraren har spelat färdigt för säsongen.

Zlatans kryptiska svar om framtiden: ”Kan bli så”

För Zlatan Ibrahimovic kan det bli hans sista match i klubben – men också hans sista match i karriären. När svensken mötte media under torsdagen medgav han för första gången att det kan bli hans sista match.

– Det kan bli så, säger han enligt LA Sports Access.

– Jag har kontrakt till den 31 december. Fram tills dess har jag inga andra tankar. Jag respekterar mitt kontrakt. Om jag lämnar så har ni mindre att skriva om. Om jag stannar så kommer ni fortfarande ha något att skriva om, säger Zlatan Ibrahimovic.

Svensken fick frågor om vilka faktorer som skulle kunna påverka hans beslut att fortsätta spela eller att lägga av. 

– Många saker. Men nu fokuserar vi på slutspelet. Det är inte rätt tillfälle att diskutera det här nu av respekt mot mina lagkamrater och mitt lag, säger han.


Se hela intervjun med Zlatan från LA

Lång intervju med Zlatan - exklusivt i Los Angeles.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.