Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans barn chockade Milan på träningsplanen

Foto: TOMMY HOLL / IBL
Foto: IMAGESPORT / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Vincent Ibrahimovic chockade Milan.

I boken ”Adrenalina” berättar Zlatan Ibrahimovic om hur tränaren och fystränaren reagerade på sonens spurter.

”'Han tränar', förklarade jag”, skriver Ibrahimovic.

I sin nya bok ”Adrenalina”, som Zlatan Ibrahimovic har skrivit tillsammans med den italienske journalisten Luigi Garlando, berättar Zlatan Ibrahimovic bland annat om sina barn.

Maximilian och Vincent är dedikerade till sin träning precis som han själv är och de utmanar sig själva hela tiden, skriver Zlatan Ibrahimovic i boken.

Han berättar om en gång när familjen var i de italienska bergen.

”Nästa dag gick vi på vandring uppför och vid ett tillfälle började killarna att springa eftersom de tyckte att jag gick för långsamt. Kanske ville de visa mig hur starka de var eller så sökte de helt enkelt en utmaning. Numera behöver de det precis som jag gör. Faktum är att de tränar på egen hand i vårt hemmagym i Stockholm. De ringer mig och ber mig om träningsscheman för löpbandet”, skriver Ibrahimovic.

Vincent Ibrahimovic chockade Milan

I boken beskrivs också ett tillfälle då den yngste sonen Vincent följde med till träningsanläggningen Milanello samtidigt som Zlatan Ibrahimovic rehabtränade.

”Medan jag gjorde mina övningar sa han till mig: 'Pappa, jag vill springa på planen ett tag.' 'Ok, gör 30 spurter box till box.'”, skriver Ibrahimovic.

Han fortsätter sedan skriva om reaktionerna som Vincent fick. 

”Milans fystränare stannade till för att titta på honom: 'Men vad gör han? Det där är inte normalt.' 'Han tränar', förklarade jag.”

”Ja, men inte ens spelarna i A-laget jobbar så hårt.”

Till sist kom även Milans huvudtränare Stefano Pioli dit, berättar Ibrahimovic.

 ”Det här kallas självdisciplin. Jag tror att jag vet vem som har lärt honom det...”

Zlatan Ibrahimovic om sin 40-årsfest

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.