Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans attack på Hasse Borg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Zlatan känner sig blåst på miljoner av Hasse Borg - och anser att det är hans förtjänst att Malmö FF vann SM-guld.
Foto: ALBERTO ALBERTO

Zlatan Ibrahimovic, 22, går till häftig attack mot uppgifterna om Ajaxaffären i Hasse Borgs bok.

  Jag blev blåst på miljoner när jag skrev kontrakt med Ajax, det är sanningen, säger Zlatan i en intervju med SPORT-Expressen.

Han har i dag brutit kontakten med MFF och Hasse Borg. – Borg lyfter fram sig själv som mannen bakom Malmö FF och SM-guldet. Det var min förtjänst. Jag grejade så MFF fick 82 miljoner kronor. Tacken blev ett kontrakt som den sämst betalda spelaren i Ajax, säger Zlatan. Zlatan är kritisk till den bild av Ajaxaffären som Hasse Borg ger i boken. – Klubben tog allt, jag fick småsmulor. Jag hade ingen agent, det var mitt stora misstag. Jag blev utnyttjad och hade fått ett helt annat Ajaxkontrakt om jag haft en agent. Borg jobbade bara för sig själv och Malmö FF, han gjorde inget för mig.

Blev inte ens avtackad

 Hasse Borg berättar i boken hur han gjorde Malmö FF till ett guldlag – med Zlatanmiljonerna. – Det är tack vare mig som MFF har personalen kvar och klubben kunnat köpa ihop ett guldlag. Jag blev inte ens avtackad. Hasse Borg kallade in mig på sitt kontor, där fanns också Bengt Madsen. Sedan tackade han mig – inför två personer. Jag älskade MFF-fansen, men klubben kunde inte ge mig en riktig avtackning före en allsvensk match, säger Zlatan. – Jag känner mig kränkt och utnyttjad, jag gick på en blåsning som Hasse Borg låg bakom. Och nu ska han tjäna pengar på mig igen genom  en bok med mig som huvudperson.  Zlatan berättar om en annan ekonomisk manöver av Malmö FF. – Jag skulle ha tio procent av övergångssumman. Men bara åtta procent sattes in i en fond i England som kunde lyftas när jag blev 55 år. Det fattades två procent, MFF sa att det var löneskatt. När jag anlitade en agent, då  sade MFF, det var ett misstag och betalade in resten av beloppet.  I boken berättas det också att Zlatan ville lägga av. – Skitsnack. Borg påstår att han gjorde allt för mig. Jag talade med min ungdomstränare Johnny Gyllensjö och vi löste problemen. Sedan vill jag tacka tränarna Roland Anderson/ Thomas Sjöberg som satsade på mig i allsvenskan som 17-åring.  – Det enda Hasse Borg gjorde var att ordna en lägenhet, en bil och ett telefonabonnemang. 

Zlatans råd: skaffa en agent

 Zlatan har ett råd till MFF-are och andra unga talanger. – Skaffa en agent som jobbar för spelaren. Jag var 17 år och blåögd och litade på Hasse Borgs resonemang att jag inte behöver någon agent. Jag blev lurad, jag var 17 år och visste inget om proffsvärlden. Det kostade mig mycket. – Min pappa hade rätt som sade  att jag skulle skaffa en agent. Men jag lyssnade på Borg. Det ångrar jag nu. Jag blev förd bakom ljuset. Nu vet jag bättre och har en agent som jobbar professionellt. Malmö FF fick ytterligare fyra miljoner kronor för vidareförsäljningen till Juventus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.