Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans agent: "Vi ska stämma Ulf Karlsson"

Mino Raiola.
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: Stephane Allaman / STEPHANE ALLAMAN / DPPI DPPI AGENCE DE PRESSE
Ulf Karlsson.
Foto: Christine Olsson / Tt

Forne förbundskaptenen i friidrott Ulf Karlsson påstår att Zlatan Ibrahimovic var dopad under sin tid i italienska klubben Juventus.

Nu har Zlatans agent Mino Raiola svarat på Karlssons anklagelser.

– Vi ska stämma honom, säger Raiola till SportExpressen.

På tisdagen deltog Ulf Karlsson på ett seminarium på Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé i Karlstad.

Det var på detta evenemang som den före detta förbundskaptenen för friidrottslandslaget la fram sin teori om svenska herrfotbollslandslagets lagkapten, Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, säger Karlsson, sa Karlsson enligt NWT. 

Karlsson har inga bevis som stödjer hans påstående, och stod fast vid sina spekulationer när SportExpressen ringde upp. 

– Det här var en diskussion om utbredd dopingen är. Vi kom in på att Juventus hade haft en läkare som fick en dom på 22 månaders fängelse för att han systematiskt dopat spelare. Och man har kunnat läsa att Zlatan ökat i vikt väldigt snabbt. Det är onaturligt med en sån snabb viktuppgång, sa Karlsson.

"Har gjort ett stort misstag"

Zlatans agent Mino Raiola har tagit del av Karlssons uttalanden. Han säger att juridiska åtgärder kommer att vidtas mot friidrottsprofilen.

– Vi kommer att stämma honom. Jag är inte expert på svensk lag, men vi har en svensk advokat. Vi behöver inte gå ut med vem advokaten är. Det kommer längre fram, säger Raiola.

– Det finns alltid folk som hatar. Han kanske är en före detta idrottare som inte lyckades. Han kanske är avundsjuk.

– Den här mannen har gjort ett stort misstag. Han kommer att ha haft ett liv innan det här uttalandet, och ett liv efter det. Han sprider falskheter.

"Zlatan blev testad tjugo gånger"

Zlatan Ibrahimovic har aldrig testats positivt för doping och Mino Raiola säger att Zlatan har genomgått rigorösa dopingkontroller under hela sin karriär.

– Dopingaffären i Juventus var redan över när Zlatan dök upp. Vi hade gott om dopingkontroller i Juventus. Zlatan blev testad mellan femton och tjugo gånger. Alla testades hela tiden. Juventus var satt under mikroskop, säger Raiola.

– Det är löjligt. Faktan finns inte där. Vi kan bevisa att det inte är sant. I alla klubbar Zlatan varit i vet de att han inte ens tar aspirin.

Hur har Zlatan reagerat? 

– Jag pratade precis med honom. Han är lugn. Han är mer brydd över att han missade en straff i går. Han sa att det inte var hans arena att svara på såna här påståenden.

Landslagschefen Lasse Richt kommenterade Ulf Karlssons anklagelser tidigare under torsdagen.

– Man blir helt stum, måste jag säga. Att komma med såna anklagelser. Jag vet inte vad han har för fakta på fötterna. Att han har den detaljinformationen, att han har gått upp tio kilo i Juventus. Det är så många lösa trådar. Nä, det är anmärkningsvärt, säger Richt.

Kan handla om förtal, enligt Nils Funcke

Enligt yttrandefrihetsexperten Nils Funcke skulle Ulf Karlssons anklagelser kunna utgöra förtal, om är straffbart med böter eller fängelse upp till två år om brottet betraktas som grovt, rapporterar TT.

– En så framstående och prisad idrottare som blir beskylld för att ha fuskat, det är klart att den personens aktning i mångas ögon danar kraftigt, säger Nils Funcke till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.