Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans agent stängs av – i hela världen

Mino Raiola och Zlatan
Foto: "GERMANY V MEXICO" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN WK VI IMAGES
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola är i blåsväder.

Nu stängs han av från all global agentverksamhet över hela världen i tre månader, något som beslutads av Fifas disciplinära kommitté under fredagskvällen.

– Inga kommentarer, säger Mino Raiola till SportExpressen. 

Häromdagen stängdes stjärnagenten Mino Raiola av i tre månader. Avstängningen utfärdades av det italienska fotbollsförbundet och gällde i Italien.

Förbundet gick inte ut med orsaken till varför han stängts av och Mino Raiola själv var helt oförstående.

– Jag har kallat in advokater. Det är ett fel som har begåtts, jag har inte fått någon förklaring. Det kanske är ett resultat från någon frustrerad galning. Fråga mig tretusen frågor och jag har fortfarande inte den blekaste aning om vad som pågår, sade Raiola till Eindhoven Dagblad i torsdags. 

Mino Raiola: ”Inga kommentarer”

Under fredagen meddelade Fifa:s disciplinära kommitté att de valt att utöka avstängningen till att omfatta hela världen.

”Avstängningen gäller omedelbart. För frågor om vidare orsaker till avstängningen var vänlig att kontakta det italienska fotbollsförbundet”, skriver Fifa i ett officiellt uttalande. 

Football-Italia skriver att Raiola bland annat straffas för oegentligheter i affären som tog Gianluca Scamacca från Sassuolo till holländska PEC Zwolle förra sommaren.

Även Mino Raiolas kusin Vinzenco Raiola stängs av i två månader.

När SportExpressen får tag på Mino Raiola på telefon är han fåordig.

– Jag har sagt att jag inte vet varför jag blir avstängd. Jag har inga kommentarer i övrigt, säger han.

Skymtades i Barcelona

Tidigare under fredagen läckte uppgifter ut om att Mino Raiola skymtats i Barcelona. 

Den franske L'Equipe-journalisten Florent Torchut skrev om det på Twitter och besöket kopplas ihop med att Raiola förhandlar om en övergång för Ajax lagkapten och succémittback Matthijs de Ligt till Barcelona.

Utöver Zlatan Ibrahimovic har Raiola även spelare som Paul Pogba, Mario Balotelli och Gianluigi Donnarumma i sitt stjärnfyllda spelarstall.

https://twitter.com/SkySportsNews/status/1126936129985503233

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.