Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan slutar jobba med storsponsorn

Zlatan Ibrahimovic och Vitamin Well avslutar samarbetet.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Svensken har samarbetat med Vitamin Well sedan 2014.Foto: Instagram

Zlatan har jobbat med Vitamin Well sedan 2014.

Men nu är samarbetet över.

– Från årsskiftet har vi inga planerade samarbeten, säger presschefen Mikael Lindgren.

Efter uppbrottet med sponsorn Nike hösten 2014 stod det snabbt klart att Zlatan Ibrahimovic gjort klart med en ny samarbetspartner: vitamindrycksföretaget Vitamin Well.

– Att hjälpa ett ungt, hungrigt och framför allt ett svenskt företag ut i världen känns som rätt utmaning för mig, sa Zlatan då.

Samarbetet uppmärksammades bland annat genom en rad reklamfilmer, där Zlatan Ibrahimovic överraskade olika människor på arbetsplatser. Reklamkampanjen utsågs till årets bästa kampanj på Dagligvarugalan 2016.

I slutet av 2016 sålde Ibrahimovics bolag Unknown sitt tioprocentiga innehav i Vitamin Well. Detta var en av orsaken till företagets vinst på 90 miljoner kronor, som redovisades i augusti förra året, enligt DI.

Zlatan Ibrahimovic och Vitamin Well samarbetar inte längre.Foto: ARND WIEGMANN / REUTERS BILDBYRÅN

"Vi har ingenting på gång"

Senast den 29 december publicerades en bild på Zlatans officiella Twitterkonto, där stjärnan poserar tillsammans med en Vitamin Well-flaska. Men nu har samarbetet helt upphört att existera.

– Vitamin Well och Zlatan har samarbetat på olika sätt sedan 2014 och det har varit givande. Just nu har vi ingenting på gång, men vi ser fram emot ett spännande år för oss, säger presschefen Mikael Lindgren.

– Från årsskiftet har vi inga planerade samarbeten.

På tisdagen stod det klart att Kosovare Asllani blir ny ambassadör för Vitamin Well. Tidigare stjärnor som gör reklam för dryckesföretag är bland annat Stina Nilsson och Isabelle Gulldén.

 

LÄS MER: Zlatans dolda miljoner i Sverige – slår sig in på ny marknad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.