Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan och Helenas nya lyxiga liv i USA

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger.
Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN
Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Zlatan Ibrahimovic är klar för Los Angeles Galaxy.

Enligt uppgifter har svensken redan gjort sig redo för livet i USA – detta under inflytande av sambon Helena Seger.

– Om Helena säger ja, då tar han det beslutet, säger den italienske journalisten Monica Colombo.

Nu pekar det mesta på att Zlatan Ibrahimovics fotbollsframtid hör hemma i Los Angeles Galaxy. På torsdagen presenterades samstämmiga uppgifter som gjorde gällande att svensken skrivit på ett tvåårskontrakt med MLS-klubben. Samtidigt bekräftade både United och Zlatan själv att parterna brutit kontraktet i förtid.

På fredagen kom sedan det officiella beskedet: Zlatan är klar för LA Galaxy.

Beskedet kommer inte som någon överraskning för de som följt rapporteringen om Zlatans framtida klubbadress. Redan när svensken hade gjort sitt i Paris Saint-Germain dök LA Galaxy upp som ett potentiellt nästa steg, men han hamnade i stället som bekant i Premier League.

Samtidigt har Zlatan tidigare uttryckt sin förtjusning i Los Angeles som stad.

– Los Angeles är en fin stad och jag har varit mycket där på semester. Det är laidback, sa Ibrahimovic till SportExpressen i början av mars.


LÄS MER: Bekräftat: Bryter Zlatans kontrakt 

Zlatan Ibrahimovic kan bo i Beverly Hills

Så sent som i februari rapporterade Daily Mail att den svenske anfallaren och hans familj tittade på hus i Los Angeles. Tidningen uppgav att Zlatan besökt de exklusiva områdena Beverly Hills och Bel Air. 36-åringen och hans familj skulle i så fall kunna bli grannar med tv-stjärnor och skådespelare så som Ellen DeGeneres och Jennifer Lawrence.

Enligt den italienske journalisten Monica Colombo, som bevakade Zlatans tid i Italien för bland annat Corriere della Sera, lär sambon Helena Seger ha haft en hel del att säga till om när det kommer till planeringen av familjens framtida liv i USA.

– Hans partner är en viktig del när han ska flytta och vilket val han ska göra. Om Helena säger ja, då tar han det beslutet, säger Colombo.

Hon gillar Kalifornien

Seger vill enligt Colombo försäkra sig om att förutsättningarna är de bästa för hela familjen, och inte bara Ibrahimovics fotbollsspelande.

– Hon ser till att de tar beslut för hela familjen och inte bara för honom.

Enligt Monica Colombo skulle Helena Seger möjligen föredragit att flytta tillbaka till Milano, där Zlatan representerade Inter i tre år och Milan i två. Samtidigt menar hon att Kalifornien är en plats som Helena Seger gillar, och som dessutom borde passa hela familjen.

– Los Angeles är en vacker stad, och det gillar Helena. Hon trivs i stora städer.


LÄS MER: Klubbens oro inför Zlatans ankomst 

Nytt liv väntar för Zlatan i USA

ESPN:s fotbollskrönikör Jeff Carlisle menar att Zlatans liv kan komma att se helt annorlunda ut i USA, jämfört med Europa.

– Han kan förvänta sig anonymitet på ett helt nytt sätt. LA är en stad med stora stjärnor, allt från sport till tv och film. Om Zlatan skulle sitta utanför sitt hus skulle folk inte kasta sig över honom som de skulle göra i Europa, säger Carlisle.

Den svenske stjärnanfallaren kan komma att sakna stjärnglansen, menar Carlisle, men hans status i Los Angeles lär gynna familjelivet.

– Vissa killar saknar hur ”big deal” de är i jämfört med Europa. Men det kommer bli lättare för honom att vara en familjefar. De kommer kunna leva på ett sätt de inte kunde i Europa. Folket i LA kommer för det mesta låta honom vara i fred.


LÄS MER: Major League Soccer – så ser du matcherna i tv. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.