Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan nobbar trion: ”Han är min favorit”

Expressen TV har tidigare rapporterat om Zlatans intervju med italienska GQ där han band annat berättade om tillvaron i Beverly Hills.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / LIEWIG CHRISTIAN/ABACA STELLA PICTURES
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Vem är Zlatan Ibrahimovics favoritspelare i världen?

Ja, svensken dissar samtliga fem som hamnade i toppen av den senaste Ballon d'Or-omröstningen. Han väljer i stället sexan.

– Mbappé sticker ut från resten, säger Zlatan till GQ.

Ingen Zlatan Ibrahimovic i snacket om Ballon d'Or de senaste åren.

I stället har duellen mellan Leo Messi och Cristiano Ronaldo fortsatt - och förra veckan kunde den förstnämnde fira sin sjätte guldboll. Även om många hade velat se Liverpools backgigant Virgil van Dijk som vinnare. 28-åringen fick dock nöja sig med en andraplats bakom Messi.

Men när Zlatan Ibrahimovic fick frågan av magasinet GQ om vem hans favoritspelare i världen är just nu överraskade svensken något med sitt svar.

Zlatans favoritspelare: Kylian Mbappé

Inte för att han nobbade sig själv - utan för att han valde bort spelarna alla andra pratade om.

– Min favoritspelare har alltid varit Ronaldo. Den riktiga alltså, den brasilianska. Jag brukade kolla när han spelade, och när han spelade ville alla vara som han eftersom han hade en sådan elegant stil. I dag ser man inte den typen av spelare längre, säger Zlatan Ibrahimovic som dock ser en 20-åring som påminner om brassen som på dominerade i fotbollsvärlden runt millennieskiftet.

Han pratar om Kylian Mbappé.

– Just nu är han min favorit. Han sticker ut från resten. Trots sin ålder är han redan en stjärna. Jag hoppas att han kan behålla sin hunger, fortsätta älska fotbollen, så att han kan utvecklas och skörda framgångar. För att lyckas med det måste han hålla fötterna på jorden, vilket inte är så enkelt alla gånger.

Kylian Mbappe har gjort 13 mål för PSG den här säsongen i ligan, franska cupen och Champions League.

BALLON D'OR-OMRÖSTNINGEN

1. Leo Messi, Barcelona 686

2. Virgil van Dijk, Liverpool 679

3. Cristiano Ronaldo, Juventus 476

4. Sadio Mané, Liverpool 347

5. Mohamed Salah, Liverpool 178

6. Kylian Mbappé, PSG 89

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.