Zlatan Ibrahimovic Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCKZlatan Ibrahimovic Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK
Zlatan Ibrahimovic Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK
John Guidetti Foto: GVGJohn Guidetti Foto: GVG
John Guidetti Foto: GVG

Zlatan möter Guidetti – om han är frisk

Publicerad

Manchester United möter Celta Vigo i semifinalen av Europa League.

Det innebär ett svenskmöte mellan Zlatan Ibrahimovic och John Guidetti – om 35-åringen hinner bli frisk.

Manchester United slog ut Anderlecht på torsdagskvällen. Samtidigt vann Celta Vigo mot Gent.

På fredagen lottades de båda lagen mot varandra. 

Just nu är det mycket oklart hur allvarlig Zlatans skada är, men om han blir frisk kan det alltså bli ett svenskmöte – där en plats i finalen på Friends arena står på spel.

John Guidetti gick av planen i Celtas kvartsfinalen, men gav på fredagen lugnande besked.

"Jag vill bara klargöra att jag inte blev skadad i går kväll. Jag kände mig inte helt kry inför matchen, men jag ville ändå försöka. Men efter ett tag insgå jag att det var bättre för mig och laget om jag inte spelade. Jag är redo igen om en eller två dagar", skriver Guidetti på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BTJUviXjMqS/

Celta Vigo börjar på hemmaplan.

I den andra semifinalen möts Ajax och Lyon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag