Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan krossad av rivalen efter uttåget

Zlatan Ibrahimovic. Foto: USA TODAY NETWORK / BRAD REMPEL-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Carlos Vela prisades som MLS mest värdefulla spelare. Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Carlos Vela i LA FC-tröjan. Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Under hela säsongen har det tjafsats om vem som egentligen är bäst.

Zlatan Ibrahimovic eller Carlos Vela?

Nu har svaret kommit – och det blev en förkrossande seger för mexikanen.

Med sina 30 mål på lika många ligamatcher kan Zlatan Ibrahimovic blicka tillbaka på en framgångsrik säsong i Los Angeles Galaxy.

I alla fal på det individuella planet.

Klubben gick förvisso till slutspel i år, något som de misslyckades med förra säsongen, men fick där se sig besegrade av stadsrivalen LAFC i kvartsfinalen. Nu har priset till MLS mest värdefulla spelare delats ut.

Och där var Carlos Vela totalt överlägsen.

Spelare, klubbar och medier har sagt sitt och när röstningen var avslutad hamnade Ibrahimovic på en klar andraplats med 14,11 procent av rösterna.

Carlos Vela? Han vann med förkrossande 69,61 procent av rösterna. 

Vela gjorde hela 34 mål under grundserien och vann därmed skytteligan. Om man bryter ner rösterna och enbart tittar på vad spelarna i MLS tycker så blir segern än mer överlägsen för Vela, som där fick drygt 80 procent av rösterna.

Zlatan Ibrahimovic: ”Förolämpa mig inte”

Under säsongen har de båda målskyttarna tjafsat om vem som faktiskt är bäst. 

– Hur gammal är han? 29? Och han spelar i MLS när han är i sitt livs form? När jag var 29 spelade jag i Europa. Det är en väldigt klar och stor skillnad. Jag tycker att jag är överlägset bättre, sa svensken.

– Förolämpa mig inte. Jag behöver inte bevisa något. Jag har en stor respekt för Vela, han är en bra spelare. Men ni begick ett misstag – och det var att ni jämförde honom med mig. Det var det stora misstaget.

Svaret från Carlos Vela kom inte långt efter.

Och den förra Real Sociedad-anfallaren var minst sagt ödmjuk i sin replik.

– Att jämföra mig med honom visar på en brist på respekt mot honom, men om vi ser på statistiken och glömmer bort ålder och så, då är jag bättre än honom just nu. Det är sanningen, sa han enligt ESPN.

– Och när det gäller det andra... han är Zlatan. Bara Messi och Ronaldo är bättre än vad han är. Ingen av oss andra spelar i samma liga.

 

LÄS MER: Guide: Så här går Sverige till EM 

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna

 

TV: Zlatan Ibrahimovic i exklusiv intervju

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.