Zlatan körde runt i lyxbilen olagligt

Sportchefen: ”Chansen finns att Zlatan spelar i Hammarby”
Zlatan Ibrahimovic i sin Ferrari Monza SP2.
Foto: Läsarbild
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

I helgen gled Zlatan Ibrahimovic fram genom Stockholm i ett riktigt vrålåk. 

Men nu visar det sig att bilfärden var olaglig, det uppger Aftonbladet

Det var många Stockholmare som spärrade upp ögonen när ett monsteråk till bil gled fram på gatorna i huvudstaden i lördags eftermiddag. 

Än mer när de såg vem som satt bakom ratten – Zlatan Ibrahimovic.

Fotbollsstjärnan körde i en bil med helt öppen kaross utan tak, vindruta och sidorutor. 

Eller mer specifikt: En Ferrari Monza SP2 med en V12:a på 6,5 liter som levererar hela 810 hästkrafter och 719 newtonmeter, enligt Ferraris hemsida. 

– I bilvärlden är den Ferrarin större än allt Zlatan har gjort på en fotbollsplan, kommenterade Teknikens Världs chefredaktör Marcus Engström till SportExpressen. 

Nu visar det sig dock att Zlatans bilfärd på Stockholms gator var olaglig. 

Enligt Aftonbladet så visar ett registerutdrag från Transportstyrelsen att Zlatans Ferrari är avställd sedan den 30 mars. Och enda tillfället man får framföra ett avställt fordon är ”för färd kortast lämpliga väg till eller från närmaste besiktning”. Zlatan Ibrahimovics bil besiktigades dock den 23 mars i år.

Kan komma att straffas

Att Zlatan Ibrahimovics bil är avställd och därmed kördes olagligt i helgen bekräftar Transportstyrelsens presschef Mikael Andersson för Aftonbladet.

– Ja, en bil får inte köras om den är avställd, säger Andersson till tidningen. 

Zlatan Ibrahimovic kan komma att straffas för sin bilfärd, den som kör ett avställt fordon kan dömas till penningböter på mellan 200 och 4000 kronor. 


LÄS MER: Zlatan har lämnat Stockholm för Italien 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.