Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Zlatan kan lämna LA – efter ilskan

Zlatan Ibrahimovic Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Zlatan och partnern Helena Seger Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN

Zlatan Ibrahimovic har uttryckt sig kritiskt mot den amerikanska fotbollsligan MLS den senaste tiden. 

Nu menar Los Angeles Times att svensken kan vara på väg bort från klubben LA Galaxy.

”Han kan vara redo för en ny flytt”, skriver reportern Kevin Baxter.

Varför är Zlatan Ibrahimovic så arg? Den frågan ställde sig delar av den amerikanska fotbollspubliken tidigare i sommar. 

Den svenske stjärnan var inblandad i flera uppmärksammade situationer, där han bland annat skrek på Real Salt Lakes Nedum Onuoha och tog strypgrepp på New Yorks målvakt Sean Johnson – vilket fick honom avstängd i två matcher. 

De reportrar som bevakar MLS till vardags noterade även en viss irritation hos Zlatan även när han gjorde mål för sitt Los Angeles Galaxy.

– Jag tror han är frustrerad över många saker. Han är frustrerad över domarna, speciellt det ojämna användandet av VAR. Han är också olycklig över sina lagkamraters insatser, och över att nivån inte är som i PSG eller Manchester United, sa den insatte Kevin Baxter, reporter på Los Angeles Times, då.

LA Times: Zlatan kan lämna Galaxy

Nu menar samme Baxter att Zlatan Ibrahimovic kan vara på väg att lämna klubben. Huruvida teorin har att göra med 37-åringens frustration över nivån i MLS är oklart, men Zlatan har den senaste veckan återigen kritiserat ligan på flera punkter. 

Han menar bland annat att det är märkligt hur lite grundserien betyder i ligan, och beskrev sin egen nivå jämfört med sina lagkamraters som skillnaden mellan en Ferrari och en Fiat.

”Sedan 2004 har han bara spelat mer än två säsonger med samma lag vid två tillfällen. Nu är han mer än halvvägs genom sin andra säsong med Galaxy, och det finns saker som pekar på att han är redo för en ny flytt”, skriver Kevin Baxter i LA Times.

Och Baxter menar att ett sådant besked faktiskt skulle kunna komma som en förklädd välsignelse för Galaxy. 

”De kommer kanske inte protestera alltför högljutt om Ibrahimovic lämnar sitt rekordkontrakt värt 68 miljoner kronor, vilket utgör mer än 40 procent av lagets totala lönebudget”.

Helena Seger påverkade LA-beslutet

Nu höjer Baxter en röst för att Zlatan måste ”uppskattas innan han försvinner”.

Det finns inga uppgifter som just nu placerar den svenske stjärnan i någon annan klubb, och det är oklart hur han själv resonerar kring sin framtid. 

I höstas berättade Zlatan för BBC att hans partner Helena Seger influerade hans beslut att spela för Los Angeles Galaxy.

– Vi hade pratat om det och hon sa att hon en dag skulle vilja bo i Los Angeles, det var en av många faktorer till att jag valde LA. LA valde inte mig, jag valde LA. Min familj gillar att bo här, det är mindre stress.