Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan: ”Jag tycker det innerst inne...”

Foto: CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT / CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT SHUTTERSTOCK

Innerst inne tycker Zlatan Ibrahimovic att han är bättre än Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Men han vill egentligen inte jämföra spelare.

– Jag är inte besatt av det. För när man gör bra saker kollektivt följer individen efter, säger han till France Football.

Zlatan Ibrahimovic rehabiliterar fortfarande sin knäskada som han ådrog sig mot Juventus i början av maj.

Det är fortfarande inte klart när den snart 40-årige anfallaren gör comeback men i väntan på den har han gjort en intervju med France Football, som delar ut priset Ballon d'Or till världens bäste fotbollsspelare varje år.

I intervjun diskuterade Zlatan Ibrahimovic bland annat om han själv kan mäta sig med Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

– Om man pratar om individuella egenskaper har jag inte mindre än de har. Men om man ser på titlarna är det så, för jag har inte vunnit Champions League, säger Zlatan Ibrahimovic enligt Goal.

Zlatan om Ballon d'Or

Svensken fortsätter sedan sitt resonemang:

– Men jag vet inte hur man ska räkna. Jag är inte besatt av det. För när man gör bra saker kollektivt följer individen efter. Individen kan inte vara bra om inte kollektivet är bra.

Han tycker att det är svårt att jämföra spelare från olika generationer. Och han saknar inte utmärkelsen som världens bäste fotbollsspelare.

– Nej, det är Ballon d'Or som saknar mig. Innerst inne tycker jag att jag är bäst i världen. Jag tycker inte att det är relevant att jämföra spelare med varandra, säger Zlatan Ibrahimovic.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.