Zlatan inför kvalet: "Ingen lätt match"

Publicerad
Uppdaterad
Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på svensk mark för en presskonferens med landslaget.
Han pratade bland annat om avstängningen i Milan, om svenska talanger och om hans fortsatta karriär.
Och så om stjärnans rädsla för Moldavien.
- Jag tror inte att det kommer att bli en lätt match, säger han.
På tisdag väntar Moldavien för det svenska landslaget i EM-kvalet.
Under söndagen höll Sveriges störste stjärna och lagkapten, Zlatan Ibrahimovic, presskonferens.
Och Ibrahimovic hyser största respekt för motståndaren Moldavien.
– Jag tror inte att det blir en lätt match. Vi har kollat lite och det ser bra ut. Det gäller att vi är fokuserade på vårt spel och att vi gör det som vi är bäst på. Så får vi hoppas efter 90 minuter att vi har rätt resultat, säger Zlatan Ibrahimovic.

"Holland är favoriter"

– De är stabila, kompakta och spelar i Ryssland. Och så är det en som spelar i Sverige också, säger han om de moldaviska spelarna.
– Det blir spännande.
Holland har kopplat ett rejält grepp om Sveriges kvalgrupp.
Men lagkaptenen har inte givit upp segern i gruppen som ger direktkvalificering till EM i Ukraina och Polen.
– Holland är favoriter, de har gjort det riktigt bra. De ska vara etta, men vi krigar fortfarande för förstaplatsen. Det är den mentaliteten man måste ha. Vi ska kämpa och göra vårt bästa i varje match, säger Zlatan Ibrahimovic.
– Vi har gjort det bra förutom mot Holland där vi förlorade. Normalt sett är vi starka hela tiden, men vi är inte Brasilien eller Argentina som dominerar i 90 minuter.

Trivs med Elmander

Mot Moldavien kommer Zlatan med största sannolikhet att få bilda anfall med Boltons Johan Elmander.
Detta eftersom Ola Toivonen är avstängd.
– Jag har spelat med Elmander sedan U21. Han är en löpande spelare som kämpar och sliter. Och han gjorde ett kanonmål sist vi spelade ihop. Det fungerar utmärkt, säger han på presskonferensen.
Han kommer dock inte att anpassa sig på något särskilt sätt till anfallskollegan.
– Jag måste spela mitt spel, inte anpassa mig till något annat. Då försvinner det jag är bra på, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag