Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan hyllade bilderna: ”Det betyder så mycket”

Två viktiga kvalmatcher väntar.
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Över 18 000 personer såg Hammarby slå AIK. 

Bilderna från rekordderbyt spreds över hela världen, och beskrevs som mäktiga av Zlatan Ibrahimovic.

– Att han går ut och pratar om det betyder jättemycket, säger Hammarbys Madelen Janogy. 

En dryg månad har gått sedan Hammarby och AIK slog publikrekord i damallsvenskan.

Hammarby vann med 4-1 inför 18 537 personer på Tele2 arena. 

– Efter slutsignalen tänkte jag att jag bara ville spela om den, jag njöt inte tillräckligt mycket. Det var min känsla. Jag ville inte gå hem, säger Madelen Janogy.

– Med perspektiv på det är det en match jag kommer att bära med mig resten av karriären. Det är därför jag spelar fotboll. Det är därför jag brinner för det här, att spela inför en stor publik som hejar på en, fortsätter hon.

Bilderna spreds över världen

Bilderna från derbyt, både inför och under matchen, spreds världen över på sociala medier. En av många som nåddes av atmosfären var Milans anfallare Zlatan Ibrahimovic som är delägare i Hammarby. 

– Att damerna får den uppmärksamheten och den här effekten är bara positivt. Allting växer och blir större. Det finns mycket glädje där ute vi kan dela på, sa Zlatan enligt Aftonbladet när herrlandslaget samlades förra veckan.

Madelen Janogy tror att orden från Zlatan kan innebära ökad uppmärksamhet för damallsvenskan. 

– Att han går ut och pratar om det betyder jättemycket. Jag tror att det är det som behövs för att det ska nå ut också, säger hon.

Själv har Janogy ett år kvar på kontraktet med Hammarby. I år har hon varit med och etablerat klubben i damallsvenskan. Hon trivs bra i klubben, samtidigt som hon känner att hon vill testa spel i Europa igen innan karriären är över. 

– Men jag kan inte sitta här och säga när det ska ske. Just nu trivs jag bra, jag känner att jag utvecklas och för mig är det det viktiga. Sedan får vi se om det kommer upp något eller hur det känns, säger hon.

Osäkerhet kring anfallaren

Skadeläget inför VM-kvalet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.