Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Då kommer jag bara försvinna”

Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: USA TODAY NETWORK / KELLEY L COX-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic är en av svensk historias mest omskrivna idrottare. Det hoppas 36-åringen kommer att ändras, efter att fotbollskarriären tagit slut.

– Då kommer jag att försvinna, säger han till ESPN.  

Zlatan Ibrahimovic fick en drömstart i MLS, när han avgjorde med ett drömmål i sin allra första match för Los Angeles Galaxy.

Därefter hamnade den svenska storstjärnan i en svacka – men nu ser han ut att vara tillbaka, efter att återigen ha avgjort för Galaxy när klubben vann mot Philadelphia förra veckan. 

– Det var mycket förväntningar innan jag kom hit, men jag hade varit skadad i ungefär ett år så folk undrade hur min status egentligen var. De pratade om min ålder och alla de saker som de vet utan att egentligen veta. Men jag behövde bara vara Zlatan, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med ESPN:s "5 Good Minutes". 

https://twitter.com/PTI/status/1021883585538736131

Zlatan: ”Mina barn är viktigare”

Zlatans flytt till Galaxy blev för första gången officiellt bekräftad i en helsidesannons i pappersupplagan av Los Angeles Times den 23 mars tidigare i år.

Nu berättar svensken om beslutet att offentliggöra flytten på det något speciella sättet.

– Det passade perfekt. Jag ville ge LA något de inte haft innan, och det här var mitt sätt att göra det på. Det positivt, folk reagerade på ett bra sätt – särskilt efter första matchen. Jag valde att sätta press på mig själv, för de visste inte vad de hade att vänta sig, säger han.

Han säger samtidigt att den uppmärksamhet han dragit åt sig under sina år som fotbollsspelare kommer att upphöra den dagen han väljer att avsluta sin karriär.

– Jag har alltid sagt att när jag slutar med fotboll vill jag bara försvinna. Folk känner till mig som fotbollsspelaren Zlatan, inte som den person jag faktiskt är. Jag har en otroligt fin familj, och jag försöker hålla det professionella utanför familjen. Jag vill inte att mina barn ska hamna i min skugga, de är viktigare än vad jag är, och när jag är klar så kommer jag att försvinna. Jag tror inte att det är möjligt, men jag ska försöka.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!