Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Zlatan: Chanserna att spela fotbolls-VM ökar

Publicerad

CHICAGO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic har haft en succéartad debut i amerikanska MLS och på lördagen gjorde han sitt tredje mål på lika många matcher.

Chanserna att vi får se stjärnan i VM?

– Vi får se. De ökar, säger Zlatan på lördagskvällen.

Turerna kring Zlatan Ibrahimovics eventuella VM-spel har varit många.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson var tidigt tydlig med att berätta att landslaget inte för någon dialog med Zlatan. Därför var det många som blev förvirrade när Zlatan i samband med flytten till Los Angeles Galaxy berättade att "De ringer varje dag" – ett missförstånd som Janne Andersson senare fick reda ut. 

– Lars Richt känner Zlatan och har kontakt med många spelare som varit med tidigare. Det är inga konstigheter. Men sedan har vi landslaget. Jag har ingen kontakt med Zlatan, jag som tar ut laget, säger Andersson.

På lördagskvällen fick Zlatan frågan om situationen förändrats.

– Nej, det behövs inte pratas, säger Zlatan.

Vad är chanserna att du spelar VM?

– Vi får se. De ökar.

Hyllas efter avgörande målet

Frågorna kom efter lördagens bortavinst mot Chicago.

Zlatan blev framspelad av Ashley Cole från vänsterkanten och kunde därefter nicka in matchens enda mål.

Svensken blev sedan utbytt i den 79:e minuten – men hyllades efteråt av lagkamraten David Bingham.

– Han har redan gjort tre mål. Det är ett ganska stort inflytande.

LA Galaxy spelar nästa match på söndag om en vecka, då man möter Atlanta United.

Zlatan: "Jag ska inte missa dem"

Zlatan Ibrahimovic hade flera vassa lägen i matchen och grämer sig efter att "bara" ha gjort ett mål.

– Jag borde ha gjort två mål till. Jag missade två chanser som jag normalt sätt inte ska missa. Men vi vann matchen och det är det viktigaste. Det var inte lätt att komma från solen och spela i de här förhållandena, säger Ibrahimovic.

Det var nämligen riktigt kallt i Chicago under kvällen. Men framför allt var det riktigt blåsigt i "Windy city".

– Det påverkade mycket. Speciellt i andra halvlek. Vinden var riktigt stark, men vädret är som det är och vi vill inte leta efter några ursäkter. Men visst är det svårare att spela i det här vädret.

På arenan skrek till och med Chicago-fansen hans namn.

– Det var coolt. Jag hörde mitt namn över hela arenan. Jag borde komma hit oftare, säger Zlatan Ibrahimovic och skrattar.

 

 

LÄS MER: Major League Soccer – så ser du matcherna i tv

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag