Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Zlatan: ”Chansen att jag spelar är skyhög”

Publicerad

Efter gårdagens vinst i MLS berättade Zlatan Ibrahimovic att inget är bestämt, men att chanserna för VM-spel bara ökar.

I dag är stjärnan betydligt mer övertygande.

”Chansen att jag spelar i VM är skyhög”, skriver han på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic har bara spelat tre matcher för nya klubben Los Angeles Galaxy. Svensken har dock redan nu gjort avtryck i MLS – och på lördagen var 36-åringen för andra gången ensamt ansvarig för att Galaxy vann, efter att ha nickat in matchens enda mål.

Framgångarna har gett nytt liv åt ryktena kring en eventuell återkomst för Zlatan i landslaget, med ett stundande VM i Ryssland i sommar.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har dock sagt att man inte för någon dialog med Zlatan, och efter lördagens match fick anfallaren frågan om situationen förändrats. 

– Nej, det behövs inte pratas, svarade Zlatan då.

Vad är chanserna att du spelar VM?

– Vi får se. De ökar.

 

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag

 

Zlatan: Chansen är skyhög

Efter lördagens avvaktande svar ger dock Zlatan nu ett betydligt mer övertagande besked.

”Chansen att jag spelar VM är skyhög”, skriver Zlatan på Twitter på söndagen.

https://twitter.com/Ibra_official/status/985527757844156416

Det är inte första gången som Zlatan själv är med och spär på ryktena om ett eventuellt VM-spel.

När svensken blev klar för LA Galaxy skapade han stor förvirring när han sa att landslaget ”ringer varje dag och frågar hur jag mår”.

Det var ett missförstånd som Janne Andersson senare fick reda ut, efter Sveriges 1-2-förlust mot Chile på Friends arena.

– Lars Richt känner Zlatan och har kontakt med många spelare som varit med tidigare. Det är inga konstigheter. Men sedan har vi landslaget. Jag har ingen kontakt med Zlatan, jag som tar ut laget, säger Andersson.

 

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger

LÄS MER: VM 2018 – alla grupper, datum och spelschema

 

Kan stoppas av Fifa

Det finns dock något som skulle kunna sätta stora käppar i hjulen om Zlatan skulle komma at bli inbjuden att följa med till Ryssland.

Stjärnan har nyligen gått in som delägare i ett svenskt bettingföretag, och det internationella fotbollsförbundet Fifa förbjuder spelare som är delägare i spelföretag att delta i VM-turneringen.

Zlatan har dock själv förnekat att detta är något som skulle kunna komma att påverka beslutet.

– Fifa kan inte stoppa mig från något. Om jag vill är jag där. Precis som med landslaget, om jag vill är jag där också. Det här är inte en fråga för Fifa, det är en fråga för mig och vad jag vill.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag