Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Zlatan bryr sig mer om pengar än något annat”

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger.
Foto: BILDBYRÅN
Gerard Piqué.
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic är den mest förmögna svenska idrottaren genom tiderna. 

Och just pengar är extremt viktigt för ”Ibra”, hävdar hans forne lagkamrat Gerard Piqué. 

– Han gillar pengar mer än något annat i världen, säger Piqué enligt Mundo Deportivo. 

Zlatan Ibrahimovic har länge varit den ende svenske idrottaren som dykt upp på listan affärstidningen Forbes rankat de mest inkomstbringande sportprofilerna i världen. Enligt fjolårets lista drog han in ungefär 260 miljoner kronor under inkomståret 2017.

Och enligt forne lagkamraten Gerard Piqué hymlar inte Zlatan med sin kärlek för de stora summorna. När han deltog i tv-programmet La Resistencia berättade Barcelona-stjärnan en anekdot om Ibra som fick publiken att skratta högt.

Zlatan Ibrahimovic och Gerard Piqué var lagkamrater i Barcelona en gång i tiden.
Foto: JUAN MANUEL SERRANO / AP

”Zlatan gillar pengar”

– Ibrahimovic är en kille som gillar pengar mer än något annat i världen. En dag sa han till oss andra: ”Pengar är inte viktigt”. Vi blev chockade, tills han la till: ”Att ha mycket pengar är viktigt”, säger Piqué enligt Mundo Deportivo.  

I januari 2018 hävdade Veckans affärer att Zlatan är god för ungefär 1,1 miljard kronor. 

”En udda fågel bland arvingar och IT-entreprenörer är Sveriges främsta idrottsexport de senaste decennierna, fotbollsfantomen Zlatan Ibrahimovic, som dock även han har byggt upp ett ansenligt företagsengagemang vid det här laget”, skrev tidningen om Zlatan då. 

Zlatan Ibrahimovic i LA Galaxy-tröjan.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Drog skämt om Ikea

Samtidigt tryckte Los Angeles Galaxy-stjärnan så sent som i vintras på att han, trots si förmögenhet, ändå har en sparsam sida. 

– Jag sa till min fru: ”Köp ett möblerat hus”. Hon sa: ”Det fanns inget”. Då sa jag: ”Okej, men då går du och köper allt på Ikea”. Då sa mäklaren: ”Men rika människor går inte till Ikea”. Då svarade jag: ”Nä, men intelligenta människor gör det”, sa Zlatan under en presskonferens som Galaxy anordnade. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.