Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan årets nykomling – mitt under fotbollsgalan

Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy.Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS CARLSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic hade redan fått pris som årets anfallare på Fotbollsgalan. 

Och mitt under festligheterna fick han ett nytt pris. 

Som årets nykomling i MLS. 

När Malmö FF hade åkt ur allsvenskan vid millennieskiftet så fick de ladda om i superettan. Och de gjorde det med en viss Zlatan Ibrahimovic som anfallare. 

Ynglingen från Rosengård kom som ett yrväder med mängder av tricks i en svångrem om halsen och gjorde stor succé under MFF:s sejour i Sveriges näst högsta serie. Nästkommande säsong såldes han till Ajax för en rekordsumma på 82 miljoner kronor. 

Zlatan prisad som årets nykomling

Sedan dess har han tagit kliv efter kliv och är - om inte den största - en av de största spelarna i svensk fotbollshistoria. 

I dag har han hunnit bli 37 år gammal och har gjort över 500 mål i karriären. Men i den amerikanska ligan är han nykomling. 

Den bästa de har, dessutom. 

https://twitter.com/goal/status/1062075579682439168

Mitt under Fotbollsgalan, där Zlatan redan hade prisats som årets anfallare på herrsidan, meddelade MLS att Zlatan får priset som årets nykomling i den amerikanska ligan. Det fanns fog för det, Zlatan gjorde 22 mål på 27 framträdanden i ett Los Angeles Galaxy som var snubblande nära att nå slutspel - men föll i sista matchen mot Houston Dynamo. 

 

FOTBOLLSGALAN 2018: Följ galan i vår liverapportering här

LÄS MER: Här är alla vinnare på Fotbollsgalan 2018

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.