Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zetterberg sparkas – på grund av coronaviruset

Pär Zetterberg tvingas lämna AnderlechtFoto: ROBERT BOMAN / BILDBYRÅN
Zetterberg i landslaget 1998.Foto: © BILDBYRÅN / © BILDBYRÅN

I spåren av coronavirusutbrottet måste den belgiska storklubben Anderlecht spara pengar.

Därför får Pär Zetterberg sparken som assisterande tränare.

”Han kommer alltid bli ihågkommen som en legendar”, säger klubben i ett uttalande.

Det utbredda coronavirusutbrottet har fått stora konsekvenser för världsekonomin.

Fotbollen är inte undantagen.

Eftersom den belgiska ligan just nu ligger nere måste Anderlecht spara pengar – och därför tvingas den klassiska storklubben sparka Pär Zetterberg.

Zetterberg spelade 300 matcher i Anderlecht

Den 49-årige svensken, som under den aktiva karriären spelade omkring 300 matcher för Anderlecht under två sejourer, har varit assisterande tränare i laget sedan slutet av 2018. När han tillträdde fick han inte ett tidsbestämt avtal, utan en tillsvidareanställning.

”Professionell fotboll står, precis som mycket annat, inför stora ekonomiska utmaningar på grund av corona. Viruset har stor ekonomisk påverkan på vår klubb. Därför måste vi stålsätta oss, för att kunna stå emot stora ekonomiska förluster när ligan nu är pausad. Det är anledningen till att vi måste säga upp Pär Zetterberg. Han kommer alltid bli ihågkommen som en legendar”, säger klubben i ett uttalande enligt lokala medier.

Brysselklubben Anderlecht har upplevt något av en mardrömssäsong rent sportsligt och parkerar först på åttonde plats i den belgiska ligan.

 

LÄS MER: Otäcka bilderna: ”Det är som en skräckfilm”

LÄS MER: Så påverkas alla ligor och idrotter av corona-utbrottet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.