Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wilshere utspel - vill bara se engelsmän

Foto: Michael Regan - The Fa

Alla vill inte se Manchester Uniteds belgiska talang Adnan Januzaj byta nationalitet och spela för England.

Arsenal-stjärnan Jack Wilshere är en av dem som är kritiska mot idén.

– De enda som borde spela för England är engelsmän, säger Wilshere enligt Daily Mirror.

Adnan Januzaj har ett val framför sig. I VM 2018 kommer belgaren, som levde i sitt hemland tills han var 16, att kunna spela för fem olika landslag: Belgien, Turkiet, Albanien, Serbien – och England.

Möjligheten har väckt en debatt i England kring vilka som ska få representera det engelska landslaget.

Nobbar Januzaj

Men Jack Wilshere, Arsenal-stjärna och landslagsprofil, tycker inte att Januzaj bör ha chansen att spela för The Three Lions.

– Om du är engelsk, så är du engelsk och du spelar för England. De enda som borde spela för England är engelsmän, säger Wilshere enligt Daily Mirror.

– Om du bor i England i fem år så gör det inte dig engelsk. Du borde inte spela. Om jag flyttade till Spanien och bodde där i fem år så skulle inte jag spela för Spanien.

"Måste komma ihåg vilka vi är"

Wilshere antyder att det finns något specifikt engelskt som andra spelare inte kan kopiera.

– Vi måste komma ihåg vilka vi är. Vi är engelsmän och vi tacklas hårt och vi är tuffa på plan och svåra att slå. Vi har fantastiska karaktärer. Om du tänker på Spanien så tänker du på teknisk fotboll, men tänker du på England tänker du att de är modiga och att de tacklas hårt, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.