Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wesley Sneijder avslutar karriären

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/MIS IMAGO SPORTFOTODIENST

Wesley Sneijder har representerat både Inter och det nederländska landslaget. 

Men nu lägger ikonen skorna på hyllan. 

35-årige Sneijder har haft en gedigen karriär med spel för bland annat Ajax, Real Madrid och Inter. Under VM 2010 var han en av de bättre spelarna i Nederländerna som förlorade i en dramatisk final mot Spanien. Totalt blev det 134 landskamper i den nederländska tröjan. 

Kantas av stor skandal

Al-Gharafa i Qatar blev dock Wesley Sneijder sista klubb. Mittfältaren har nämligen beslutat att avsluta karriären. Sneijder kommer i stället spendera den kommande säsongen på Utrechts hemmaarena för att stötta sitt lag från sin egen lounge Stadion Galgenwaard, där han kommer att fungera som en ambassadör, skriver klubben på sin hemsida. 

– Min kärlek för Utrecht är stor, säger Sneijder. 

Sneijder sista tid som fotbollspelare har dock kantats av en stor skandal. Under början av sommaren greps han av polis i Utrecht efter att ha varit berusad och sparkat på en bil. Han ska även ha urinerat på fordonet.