Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wenström: ”Det var fantastiskt”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

I januari kom nyheten: Ola Wenström, 54, och Viaplay går skilda vägar – efter 13 år tillsammans.

Efter det har det stormat rejält kring programledaren och mediehuset Nent Group.

Nu tackar Wenström fansen i ett långt inlägg på Instagram. 

Expressens granskning av Wenström och Viaplay beskriver varför det inte blev någon förlängning mellan mediehuset och programledaren. 

Två av skälen: Påstådda samarbetssvårigheter med framför allt kvinnor och krav på att själv kontrollera marknadsföring.   

De senaste veckorna har det stormat rejält och Wenström har varit aktiv på Twitter. Till slut valde Nent Group att peta programledaren från Champions League-finalen. 

– Givet det som hänt sedan dess och de samarbetssvårigheter som redan existerar saknar jag förtroende för att vi kommer kunna leverera en bra sändning. Mot bakgrund av detta har jag bett Jennifer Kücükaslan att leda morgondagens sändning, sa Kim Mikkelsen, koncernsportchef NENT Group i ett uttalande i samband med beslutet. 

Wenströms tid som ankare i Viaplays sportsändningar var över.

”Ni är fasen bäst”

Nu har programledaren postat ett långt inlägg på Instagram, där han ser tillbaka på tiden på Viaplay.

”Slutet på ett kontrakt. Starten på en massa nytt. Idag är första dagen utan avtal med det mediehus som fick 13 år. Min del i dealen är härmed fullföljd. Kvällar, helger, mästerskap, olympiska spel, en kristall. Det var fantastiskt. För det mesta. Tittarengagemanget har varit och är alltjämt fullständigt otroligt. Ni är fasen bäst – tack”

I inlägget avslöjar Wenström att framtiden kommer att innehålla mycket fotboll och golf. Och att han kommer att ta ett produktionsjobb utomlands, något han beskriver som en dröm.

Sista ordet inte sagt

När det gäller turbulensen under våren verkar det inte som att sista ordet är sagt.

”Anonyma påhopp, förklädda lögner publicerade i en orkestrerad smutskastning – för att dölja andra oegentligheter – låter jag vara. Tillsvidare. Sanningen om ett ledarskapssätt och en företagsstruktur som jag har påtalat och petat i, visselblåst om, under flera år finns väldokumenterad – men får av ett par olika skäl vänta lite.”

Nent Groups högste sportchef Kim Mikkelsen har tidigare bekräftat att han fått ett mejl från Ola Wenström där konkreta anklagelser riktas mot en rad chefer på bolaget. Han skrev då följande kommentar i ett mejl:

”Efter att ha fått det genomförde jag en grundlig undersökning som inkluderade intervjuer med både chefer och anställda. Min undersökning visade att anklagelserna var en blandning av hörsägen och direkta felaktigheter. Det informerade jag också Ola om efteråt”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.