Foto: PRIVATFoto: PRIVAT
 Foto: PRIVAT
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Wassberg åker 160 mil – för att se Östersund

Publicerad

Östersunds FK:s osannolika framgångssaga i Europa League fortsätter i kväll med en match i tyska huvudstaden Berlin. 

Tusentals supportrar har tagit sig ner till kontinenten via tåg – däribland skidhjälten Thomas Wassberg. 

– Nu när de har varit så bra tänkte jag att jag måste fara i väg och titta på dem, säger Wassberg till Aftonbladet. 

ÖFK har redan kvalificerat sig till sextondelsfinal i Europa League, men kvällens match mot Hertha Berlin är långtifrån betydelselös. Den sista omgången i gruppspelet avgör vilket lag Graham Potters succégäng får möta i sextondelsfinalen. 

Och de kan räkna med celebert stöd på läktaren. När tåget från järnvägsstationen i Östersund avgick med Berlin som slutmål, så fanns skidhjälten och Östersundsonen Thomas Wassberg ombord. 

Wassberg följer med ÖFK

Wassberg är ingen inbiten fotbollssupporter, men tyckte ändå det var värt att resa 160 mil ner till kontinenten. 

– Nu kände jag att det var dags, säger Wassberg till Aftonbladet. 

– Det är ju enormt. Ett norrlandslag som tagit sig så här långt... Det är häftigt, säger Wassberg.

"Det har varit party"

Wassberg säger sig ha bra koll på ÖFK:s framgångar. 

– Jo, nog har jag uppdaterat mig med resultat och så där, men jag har inte gått på matcherna. Men nu när de har varit så bra tänkte jag att jag måste fara i väg och titta på dem, säger han. 

Sveriges Radio har pratat med andra supportrar som fanns med ombord tåget till Berlin. De vittnar om en riktigt behagligt atmosfär. 

– Det var så häftigt. Alla är superglada och alla pratar med varandra. Det har varit party. Det är en stämning som inte ens går att beskriva. Vi har hejat på alla, säger supportern Marita Godén. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag