Stjärnan: ”Ingen bryr sig om oss”

Foto: NDERIM KACELI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / NDERIM KACELI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Thibaut Courtois, 29, är förbannad på fotbollspamparna i Fifa och Uefa.

Efter bronsmatchen i Nations League gick han till attack.

– Den här matchen handlar bara om pengar, det är bara att konstatera, säger han i Sky Sports. 

Den belgiske stjärnmålvakten gick redan före avspark ut och meddelade att egentligen inte ville spela bronsmatchen. Och att han såg det som en vanlig träningslandskamp.

Belgien föll, 1-2, mot Italien och i matchintervjun efteråt var han inte nådig i sin kritik mot Uefa.

– Den här matchen handlar bara om pengar, det är bara att konstatera, säger Courtois till Sky Sports och fortsätter:

– Vi spelade den för att den ger Uefa mer pengar.

Real Madrid stjärnan pekar sedan på hur lagen valde att ställa upp – mängder av stjärnor saknades.

– Kolla hur många ändringar båda lagen gjorde (i startelvorna). Om det här hade varit finalen hade det varit andra spelare på planen.

För lite vila

Matcherna blir fler och fler i den internationella toppfotbollen. Champions League och Europa League är etablerade turneringar. Och nu har Uefa även skapat en ”tredjedivision”: Uefa Conference League.

– De är arga för att några klubbar vill starta Super league, men de bryr sig inte ett dugg om spelarna, de bryr sig bara om pengar, säger 29-åringen till Sky Sports.

– Det är synd att inte fler spelare har pratat om det. Och nu kommer rykten om att ett EM eller VM varje år. När ska vi få vila? Aldrig.

”Vi är inte robotar”

Courtois varnar också för oundvikliga problem om spelschemat växer och blir mer intensivt.

– Vi är inte robotar. Det blir bara fler och fler matcher, mindre vila – ingen bryr sig om oss spelare. I slutändan kommer det innebära att toppspelarna kommer att bli skadade, skadade, skadade... det är problem som borde tas på allvar, säger han.

Under Fifa presenterat ett förslag om att spela VM vartannat åt. Något som skulle rita om fotbollskartan, men Uefa har kritiserat. 

– Nästa år ska vi spela VM i november och säsongen kommer att pågå till slutet av juni igen. Vi kommer att bli skadade, ingen bryr sig om spelarna nuförtiden.

– Tre veckors semester räcker inte för att en spelare ska kunna spela i tolv månader på högsta nivån. Om vi inte protesterar kommer det att fortsätta så här.

https://twitter.com/SkySportsNews/status/1447458410140782593?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.