Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda attacken på Trump: ”Mer rädsla”

Megan Rapinoe har tidigare kritiserat Trump.Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
USA:s president Donald Trump.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Under VM var Megan Rapinoe tydlig med att hon inte ville fira guldet med Donald Trump.

Nu kritiserar fotbollsstjärnan presidenten igen.

– Vi har en vit nationalist i det Vita huset, tycker jag, säger hon till Vice.

Fotbollsstjärnan Megan Rapinoe är känd för att säga vad hon tycker. Under sommarens VM ledde hon sitt landslag till deras andra raka guld. Redan innan vinsten var hon tydlig med att hon inte ville bli inbjuden till Vita huset vid en eventuell vinst.

Amerikanska presidenten Donald Trump kritiserade då Rapinoe för att hon bland annat inte sjöng nationalsången.

”Det är respektlöst. Jag är ett stort fan av det amerikanska laget, och av damfotboll, men Megan borde vinna först innan hon pratar. Avsluta jobbet!” skrev Trump på Twitter.

Efter att laget gjort klart jobbet och besegrat Nederländerna i finalen stod lagkaptenen fast vid att inte vilja besöka presidentens hem.

Kritiserar Trumps syn på invandring

I en nyligen publicerad intervju med Vice berättar mittfältaren mer om vad hon tycker om Donald Trump. Den här gången handlar det om presidentens syn på invandring.

– Vi vet att immigration inte leder till massvis med förlorade jobb, immigration är faktiskt bra för ekonomin. Vi vet att kvinnor på arbetsmarknaden är bra för ekonomin. Vi vet att jämlikhet är bra för ekonomin, säger stjärnan till Vice.

– Vi har en vit nationalist i det Vita huset, tycker jag. Och spridningen av hat har bara lett till mer orolighet mellan människor och mer förtvivlan, och mer ångest och mer rädsla.

På frågan om hon någonsin kommer gå in i politiken stänger Megan Rapinoe inte igen dörren helt. Och erkänner att presidentposten i så fall är drömmen.

– Om jag ska göra det vill jag ha den mäktigaste positionen, säger hon till Vice.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.