Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-hjältarnas oväntade investering – i cannabis

André Schürrle har slutat med fotboll.
Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
Mario Götze sköt VM-guldet till Tyskland 2014.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: SUE OGROCKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Mario Götze och André Schúrrle gör en investering.

Den tidigare landslagsduon ger sig in i cannabisbranschen och företaget Sanity Group.

”En talesperson för företaget bekräftade samarbetet med Mario Götze och motsvarande diskussioner med André Schürrle”, skriver Bild.


När du har läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

Företaget Sanity Group grundades 2018 och satsar på att bli det ledande företaget i Europa som odlar cannabis i medicinskt syfte. 

Handelsblatt skriver att företaget har fått in 25 miljoner euro – över 250 miljoner kronor – från investerare.

Företaget har mer än 80 personer anställda och ett par investerare kommer från oväntat håll.

Handelsblatt skriver att rapparen Will.i.am och programledaren Klaas Heufer-Umlauf investerar i företaget tillsammans med fotbollsspelaren Mario Götze. De ingår tillsammans i en investering på totalt fyra miljoner euro – drygt 40 miljoner kronor.

Götze och Schürrle investerar i cannabis

Enligt uppgifter till Bild är André Schürrle ännu ett namn på en investerare. 29-åringen slutade med fotboll i somras och han berättade då att han hade blivit ”rik men ensam”.

Mario Götze och André Schürrle var duon som såg till att Tyskland vann VM-finalen 2014 när Götze gjorde 1-0 i förlängningen mot Argentina på passning från Schürrle.

”Enligt Bilds information kommer de två fotbollsspelarna snart att göra något tillsammans igen i Tyskland – med cannabis!”, skriver Bild och fortsätter:

”En talesperson för företaget bekräftade samarbetet med Mario Götze och motsvarande diskussioner med André Schürrle.”

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.