Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-backen död i olycka – blev 33 år

Zlatan visar upp sin målform – med en kraftfull nick
Foto: REBECCA BLACKWELL / AP
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Den sydafrikanska fotbollsstjärnan Anele Ngcongca är död. 

Han dog till följd av en bilolycka i provinsen KwaZulu-Natal i östra Sydafrika. 

Han blev 33 år gammal.

Det är den lokala sajten ENCA som rapporterar att Anele Ngcongca tidigt på måndagsmorgonen förolyckades i en bilolycka i hemlandet Sydafrika.

Detaljerna kring vad som föranledde olyckan är inte klara, men Ngcongca ska ha avlidit på platsen och hans medpassagerare, en kvinna, vårdas akut för livshotande skador. 

Spelade hemma-VM för Sydafrika

Ytterbacken Anele Ngcongca tog tidigt i sin karriär steget utomlands och började 2007 spela för Genk i den belgiska ligan. 

Där blev han kvar väldigt länge. Ngcongca spelade för klubben fram till 2015 (han vann belgiska ligan 2011) innan han lånades ut till franska Troyes ett år. Därefter vände han han hem till Sydafrika för spela i den klassiska klubben Mameloni Sundowns. 

I hemma-VM 2010 fick Ngcongca starta i Sydafrikas osannolika 2-1-seger mot Frankrike, något som blev höjdpunkten på en 53 matcher lång landslagskarriär. 


Glödhet Zlatan slår till igen – tvåmålskytt i stormötet

Se andra målet mot Napoli.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.