Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VM-backen Derek Cornelius överens med Malmö FF

Foto: IBRAHEEM AL OMARI / REUTERS BILDBYRÅN

Här är Malmö FF:s andra nyförvärv inför 2023.

Expressen kan avslöja att Derek Cornelius, 25, från Vancouver Whitecaps FC, är detaljer från att bli klar för MFF.

Parterna är överens om ett kontrakt och Malmö betalar omkring fem miljoner kronor.

Efter att ha slutat sjua i allsvenskan och missat Europaspel har Malmö FF under de senaste veckorna genomgått en hel del förändringar inför nästa säsong. Henrik Rydström är ny tränare och vid sin sida har han också fått Theodor Olsson från Sirius som assisterande.

Det har hunnit hända en del i truppen också.

Erdal Rakip och Romain Gall har lämnat för nya äventyr vilket betyder att Malmö är på jakt efter flera nyförvärv till nästa säsong. Anton Tinnerholm är sedan tidigare klar för spel i Malmö FF och bland annat vill man värva en ny mittback, vilket Expressen kunde rapportera om i slutet av oktober.

Nu har MFF hittat sin försvarsklippa.

Uttagen i Kanadas VM-trupp

Enligt uppgifter till Expressen är Malmö FF endast detaljer från att göra klart med mittbacken Derek Cornelius, 25. Cornelius tillhör Vancouver Whitecaps FC i MLS men har under året varit utlånad till grekiska Panetolikos FC där han var lagkamrat med Jacob Une Larsson. Där spelade han 13 matcher och gjorde en assist.

Samtliga parter ska vara överens om en övergång och spelaren har också förhandlat klart de personliga villkoren med Malmö. Enligt uppgifter till Expressen kommer Malmö FF att betala omkring fem miljoner kronor för spelaren. Om inget oförutsett sker kan övergången alltså bli officiell inom de närmsta veckorna.

Cornelius är en meriterad kanadensisk försvarare. Förutom spel i MLS och grekiska ligan så har 25-åringen också 14 landskamper för Kanada och han var uttagen i Kanadas VM-trupp. Där blev det dock ingen speltid utan Cornelius fick sitta på bänken i gruppspelet.