Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VM 2022: Doldisen räddade Tyskland – avancemang lever inför sista matchen

Niclas Fullkrug.
Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN
Tyskland sätter sen kvittering.
Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN

Niclas Füllkrug, 29, blev inbytt till sin andra VM-match i karriären.

Då var Tyskland i brygga och på väg mot en andra raka förlust. 

Men i den 83:e minuten klev doldisen fram, smällde upp bollen i krysset och räddade en poäng för Tyskland.

– Det där måste man bara älska. Det är distinkt, det blev rätt att han gick på kraft, säger Daniel Nannskog i SVT:s sändning om målet.

Spanien kom från en oerhört övertygande seger mot Costa Rica med 7-0. Samtidigt hade Tyskland åkt på en oväntad förlust mot Japan med 2-1. 

Under söndagskvällen var det dags för VM:s första riktiga gigantmöte när Luis Enrique och Hansi Flick skulle få utkämpa en duell lagen emellan.

Spanien tog ledningen i den andra halvleken. När Luis Enrique i den 55:e minuten bytte ut Ferran Torres, sin svärson, till förmån för Alvaro Morata, då tog det fart.

Jordi Alba tog sig fram på vänsterkanten och hittade in till Morata med ett lågt inspel. Anfallaren gjorde inga misstag och Tyskland var i gungning. Precis som mot Japan, var det som att Niklas Süle somnade till när det brann till.

Tufft läge för Tyskland – men de kan fortfarande gå vidare

Tyskland kvitterade sedan i den 83:e minuten genom ett riktigt hårt avslut från Niclas Füllkrug. 

Leroy Sané slog in bollen mot Jamal Musiala, som släppte vidare den till Werder Bremen-strikern. Efter att han tagit emot bollen med ena foten smällde han sedan upp bollen i krysset med den andra.

– Det där måste man bara älska. Det är distinkt, det blev rätt att han gick på kraft, säger Daniel Nannskog i SVT:s sändning om målet.

Innan dess var det inte så jättemycket som talade för att Tyskland skulle ta sig tillbaka i matchen, så det är ett mål som förbundskapten Hansi Flick får vara väldigt tacksam för.

Matchen slutade 1-1 och Tyskland kan nu gå vidare via seger mot Costa Rica, men samtidigt får inte Japan slå Spanien.

2018 åkte Tyskland ur gruppspelet efter att ha tagit endast tre poäng i en grupp där man spelade mot Sverige, Mexiko och Sydkorea.

Tv: Sågningen av Fifa efter bilderna: ”Höjden av hyckleri”