Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Ronaldo erbjuds 2,2 miljarder i lön

Foto: NAOKI MORITA/AFLO/SHUTTERSTOCK / NAOKI MORITA/AFLO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Cristiano Ronaldo, 37, är nära ett avtal med saudiska Al Nassr.

Det uppger Marca.

Lönen? Sanslösa 2,2 miljarder kronor – per säsong.

För en vecka sen rapporterade den Madridbaserade tidningen att det blossat upp ett saudiskt intresse för klubblöse och minst sagt VM-aktuelle Cristiano Ronaldo.

Ni vet, spelaren som bråkat sig bort från Manchester United och snart kan komma att stämmas av klubben.

Nu skriver Marca att klubben Al Nassr närmar sig en lösning med den portugisiske superstjärnan, att kontraktet snart kan vara påskrivet.

Enligt tidningen ska det handla om ett kontrakt över 2,5 säsonger och för det ska 37-åringen bli minst sagt rikligt belönad.

Cristiano Ronaldo erbjuds miljarder

Det pratas om 200 miljoner euro – det vill säga närmare 2,2 miljarder kronor – per säsong.

Viktigt att påpeka: Den summan ska inkludera såväl löne- som reklamintäkter.

För att sätta de här galna löneuppgifterna i någon slags kontext så var Ronaldo Premier Leagues klart bäst betalda spelare med en årslön på 328,8 miljoner kronor.

Kylian Mbappé uppges, enligt Le Parisien, ha en årslön på cirka 800 miljoner kronor efter att han tidigare i år tecknat ”tidernas avtal” med Paris Saint-Germain.

Tidningen skriver vidare att ingen europeisk klubb har möjligheten att ens vara i närheten av att kunna erbjuda den typen av summor.

Cristiano Ronaldo väntas bli den enorma reklampelare som krävs för att kunna marknadsföra den arabiska klubbfotbollen globalt. Al Nassr tränas av den meriterade Rudi García – som bland annat varit i Roma, Marseille och Lyon.TV: Portugal överklagar målet