Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan vägrade vara med på hyllade bilden

Publikfiaskot i fotbolls VM
Matteo Guendouzi.
Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / ICON SPORT BILDBYRÅN
Matteo Guendouzi.
Foto: FEP / BILDBYRÅN

DOHA. Det franska VM-laget valde att hylla gräsrotsfotbollen genom att alla spelare poserade på bild iklädda sin moderklubbs tröja. 

Alla utom en. 

Mattéo Guendouzi. 

Frankrike kommer till VM som regerande världsmästare och efter ett imponerande gruppspel har de seglat upp som en av favoriterna till att ta hem segern även här. 

Men de glömmer inte bort var de kommer i från. Efter att gruppspelet avslutats ville landslaget uppmärksamma gräsrotsfotbollen i landet genom att alla spelare skulle ställa upp på bild iklädda sin moderklubbs tröja. 

https://twitter.com/GFFN/status/1598738823961350145

På bilden kan man bland annat se Kylian Mbappé i AS Bondys tröja, Ibrahima Konaté i Paris FC-tröjan och Ousmane Dembélé i Évreux Footballs ställ.  

Bilden har blivit väldigt spridd och hyllad på sociala medier. 

Men en spelare vägrade ställa upp. Mattéo Guendouzi. 

Vägrade ställa upp på hyllade bilden

23-åriga Guendouzi slog igenom i Lorient innan han värvades till Arsenal 2018. Men han är född i Parisförorten Poissy och skolades i PSG mellan 2005-2014. 

I dag tillhör han Marseille, PSG:s värsta rivaler. Relationen klubbarna emellan är så dålig att förra säsongen så portades PSG-fansen från matchen i Marseille för att de franska myndigheterna ville undvika problem. 

Någon officiell förklaring till Guendouzis frånvaro har inte getts, men franska medier skriver att om Guendouzi hade poserat i PSG:s tröja så hade det skapat stor ilska hos hans nuvarande klubbs supportrar. 

Se lördagens VM-snackisar