Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Om vi får reda på vem det är blir det hans sista dag i landslaget”

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: AYMAN AREF/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / AYMAN AREF/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

DOHA. Storbråk, interna slitningar och iskall stämning.

Sprickorna i den belgiska VM-truppen är enorma, enligt källor i fransk press.

Nu slår stjärnorna tillbaka mot påståendena. 

– Om vi får reda på vem som läckte det här, så kommer det vara hans sista dag i landslaget, säger målvakten Thibaut Courtois.

Det belgiska landslaget tog VM-brons för fyra år sedan och reste till Qatar som tvåa på världsrankingen. Där har det gått trögare, både på och utanför planen.

De ”röda djävularna” inledde gruppspelet med seger mot Kanada, men åkte sedan på förlust mot Marocko och har kniven mot strupen inför morgondagens avgörande.

Dessutom verkar det vara allt annat än harmoriskt i truppen.

Källor till franska L'Eqipue säger att flera spelare vägrar att prata med varandra och att det finns ett stort missnöje mot förbundskaptenen Roberto Martinez.

Uppgifter: storbråk i Belgien

Jan Verthongen och Kevin de Bruyne ska ha hamnat i ett ”livligt bråk” tillsammans med Eden Hazard efter förlusten mot Marocko.

Kevin de Bruyne sågade Belgiens guldchanser med motiveringen att laget är ”för gammalt”. Det slog Jan Verthongen tillbaka mot efter förlusten mot Marocko: 

– Vad som gick fel? Vi är för dåliga offensivt och det är för att vi är för gamla, det måste ju vara det?  

Enligt L'Equipe ska anfallsstjärnan Romelu Lukaku behövt gå mellan sina lagkamrater för att avsluta bråket.

Varnar läckan: ”Hans sista dag i landslaget”

Dagen efter den franska publiceringen mötte Thibaut Courtois och Eden Hazard journalisterna i Doha. Stjärnorna slog då tillbaka mot artikeln.

– Ingenting hände efter matchen mot Marocko. Ryktena? Det är bara nonsens. Vi hade ett bra möte i går med alla spelare, säger Hazard.

Real Madrid-mittfältaren fortsätter:

– Det förekom inga diskussioner med Verthongen i omklädningsrummet. Jag bråkade inte med honom. Jag är ingen idiot, han är större än mig, säger 31-åringen med ett skratt.

Lagets stjärnmålvakt Thibaut Courtois är inne på samma linje som Hazard. 

– Sakerna som skrivits stämmer inte, slår 30-åringen fast.

– Problemet är att ni tror på allt ni läser. Det är inte alltid spelare som ger ut information, det finns många personer omkring laget. Om vi får reda på vem som läckte det här, så kommer det vara hans sista dag i landslaget.

Belgien ställs mot Kroatien på onsdagen. Där krävs minst en poäng för att gå vidare till åttondelsfinal.”Som Paradise Hotel – alla hatar varandra”

Jättesprickan i Belgiens landslag