Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marocko vidare till historisk kvartsfinal

Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

DOHA/STOCKHOLM. Han är född i Spanien och fotbollsfostrad i Real Madrid. 

I dag skickade Achraf Hakimi ut Spanien ur VM – och sköt sitt Marocko till en kvartsfinal. 

– Jag är väldigt stolt och glad för mitt land, säger förbundskaptenen Hoalid Regragui. 

Spanien hade gjort hemläxan inför åttondelsfinalen. Förbundskaptenen Luis Enrique hade tvingat spelarna att lägga tusen straffar inför matchen mot Marocko. 

Väl där var Marocko strået vassare. Achraf Hakimi klev fram för att lägga vad som kunde bli den avgörande straffen – och visade på imponerande kyla. 

– Att han med hela nationens tyngd på sina axlar går fram och lägger den där, det visar vilket superstar-kvalitet som finns i den spelaren, säger experten Siavoush Fallahi i TV4. 

Hakimi skickade inte bara ut Spanien ur VM – han skickade även sitt Marocko till en historisk kvartsfinal. Vild glädje utbröt bland spelarna på planen direkt när avgörandet stod klart – och på läktarna firades det vilt. 

Hakimi fostrades i Real Madrid – sköt ut Spanien

– Det är omöjligt att göra det här utan supportrarna. Det är väldigt många som rest hit för att stötta oss, från hela världen, säger förbundskaptenen Hoalid Regragui. 

– De spelar i princip hemma, det är en ljudkuliss som på en hemmamatch i Champions League, säger Siavoush Fallahi i TV4. 

Att det var just Achraf Hakimi som satte den avgörande straffen tillför en extra dimension till Marockos historiska avancemang. 

PSG-stjärnan är född i Spanien och fostrad i Real Madrids akademi. Men redan i tonåren bestämde sig Hakimi för att representera landet hans föräldrar kommer från. 

VM på uppstuds: Hela rasket ska rivas