Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kattklippet väcker avsky: ”Kastas som trasdocka”

Se när katten plötsligt kastas ner
Vinicius Jr brast ut i skratt när katten hoppade upp.
Foto: ANDRE PENNER / AP TT NYHETSBYRÅN

STOCKHOLM/DOHA. Ett oväntat kattbesök fick Brasiliens stjärna Vinicius Jr att brista ut i skratt.

Då chockade personen bredvid honom alla med sitt beteende – och möts nu av hård kritik.

”Vad är den här killens problem?” skriver djurrättsorganisationen Peta.

Brasilien har imponerat hittills under VM och ställs mot Kroatien i mästerskapets första kvartsfinal på fredagen. 

Inför matchen dök Real Madrid-stjärnan Vinicius Jr upp på torsdagens presskonferens, men det var något annat än matchen som kom att stjäla fokuset.

Mitt i pressträffen hoppade plötsligt en katt upp på podiet framför Vinicius Jr. Spelaren själv reagerade med ett gapskratt – men fick snart ett annat ansiktsuttryck.

Brasiliens pressansvarige agerade nämligen snabbt genom att bryskt plocka upp katten i skinnet och kasta ner honom på golvet. Det hårdhänta beteendet chockade alla och fick den samlade presskåren att dra efter andan, skriver brittiska Express.

Ilskan mot bilderna: ”Skitstövel”

Även på sociala medier är reaktionerna kraftiga.

”Den här killen (förmodligen Brasiliens pressansvarige) som kastade katten som en trasdocka är en skitstövel!”, skriver The Sun-journalisten Lianos Kostas på Twitter. 

Sportjournalisten Lee Wellings skriver:

”Vad är grejen med fotbollspersoner och katter? Det vore jättebra om någon tog den här dåren i nackhåren och kastade ner honom från bordet. Ingen skulle sakna idioten”.

Även den internationella djurrättsorganisationen Peta, med en miljon följare på Twitter, riktar offentlig kritik mot bilderna och tar tydlig ställning.

”Nästa gång han möter en katt borde han le och skratta precis som Brasiliens stjärna Vinicius Jr i stället för att vara så oförskämd och hårdhänt. Vi hoppas att någon ser efter den här söta katten som förmodligen bara är hemlös – precis som så många andra”, skriver Peta på Twitter.

Vägrar svara på frågorna

På torsdagens presskonferens fick förbundskaptenen Tite frågor om det virala klippet, men slog då ifrån sig.

– Du borde ställa den frågan till vår presschef i stället. Det är han borde svara på det! Han sa ”gå iväg” till katten, säger Tite.

Brasiliens presschef ville dock inte svara på frågor om hans hantering av katten, utan lämnade podiet tillsammans med förbundskaptenen.

LÄS MER: Allt du behöver veta om VM-slutspelet – spelschema och tv-tider

”En begravningsceremoni för Ronaldo”

Se VM på uppstuds här