Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johan Kücükaslan ”uthängd” av Glenn Strömberg: ”Älskar honom”

Johan Kücükaslan, SVT-reporter.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

DOHA. Sen, senare, Johan Kücükaslan.

SVT-reportern är usel på att komma i tid – och blir ständigt uthängd på Instagram av expertkollegan Glenn Strömberg.

– Jag vet inte varför jag inte får till det. Alltid är det något som skiter sig, säger Kücükaslan i Expressens VM-podd Mundial.

Lyssna på avsnittet nedan – eller där du lyssnar på dina poddar.

https://embed.pod.space/player?episode=mundial/21-5000-selfies&theme=spaceblue

SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg har 100 000 följare på Instagram. De har under fotbolls-VM fått se reportern Johan Kücükaslan bli pikad flera gånger om, dels för hans ovana att komma försent och dels för hans förkärlek till selfies.

– Bra jobbat i dag, du ta den tid det tar i mixade zonen... men ta för fan inte 5000 selfies på tillbakavägen, gormar den tidigare landslagshjälten i en video.

– Vi är lite sena för femtioelfte gången..., säger han i en annan.

Expressens VM-podd ”Mundial” ringde upp SVT-reportern för att ta reda på om Strömbergs världsbild stämmer.

Tar du för många selfies och är du alltid sen?

– Det där med selfies stämmer inte. Är det någon i SVT:s gäng som tar bilder och selfies så är det Glenn. Han är mer influencer än oss alla andra. Så det där måste jag förneka, det är förtal från Glenns sida.

SVT-reportern: ”Min sämsta egenskap”

Johan Kücükaslan skrattar och medger att han ofta är sen till SVT:s samlingar. Enligt honom gäller tumregeln att max fem minuters försening är okej – och det brukar han hålla. 

– Men när jag kommer ner sitter Glenn redo i bilen och hetsar mig. 

Kan du inte bara komma i tid då?

– Det går inte! Det här är min sämsta egenskap, jag kan inte komma i tid. Jag är försenad åtta gånger av tio, erkänner Kücükaslan.

– Jag vet att det är en irriterande egenskap för jag hatar själv när folk kommer sent. Och så är jag värst själv… det är hemskt. Jag vet inte varför jag inte får till det. Alltid är det något som skiter sig.

Hur är din och Glenns relation?

– Jag älskar Glenn, det är väldigt kul att jobba med honom! När man jobbar tillsammans dag och natt under två veckor... då eskalerar det lätt med humorn och jargongen. Vi vet var alla gränsen går. Man måste få de här skratten under en lång resa.

Johan Kücükaslan påpekar att han och Strömberg är väldigt bra vänner och att gnabbandet är en kul grej. De har inte bara arbetat tillsammans på SVT utan även varit kolleger under Viaplays sändningar från Premier League och Champions League. 

– Jag har saknat Glenn. Han är en underbar människa som är väldigt rolig att reta upp. Glenn har svart bälte i att retas, men samtidigt är han väldigt mjuk och varm. En snäll och generös person, säger Kücükaslan.

Mundial är Expressens VM-podd som släpps varannan dag under mästerskapet - inspelad direkt från Qatar med Philip Gadd, Noa Bachner och Petter Landén.