Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glenn Strömberg slutar i SVT – efter 26 år

Jonas Eriksson pressades av André Pops: "Är ångerfull"
Glenn Strömberg slutar i SVT efter 26 år.
Foto: BILDBYRÅN
Glenn Strömberg tillsammans med mångårige parhästen Chris Härenstam.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

DOHA. Glenn Strömberg har kommenterat fotbollsmästerskap för SVT i 26 år.

VM i Qatar blir hans sista.

– Vi har tecknat ett avtal som gör honom exklusiv för oss från 2023, säger Fredrik Johansson på Viaplay group.

Glenn Strömberg debuterade som expertkommentator för SVT under EM i England 1996. Sedan dess har han varit en återkommande röst i public service-sändningarna.

Han är en av två experter som är på plats för SVT:s räkning under fotbolls-VM i Qatar och bildar som så ofta par med kommentatorn Chris Härenstam i kanalens sändningar.

Samtidigt syns Glenn Strömberg också flitigt i Viaplays sändningar från klubbfotbollen. Sedan 2011 har den tidigare landslagshjälten kombinerat jobb med Champions League och Premier League med mästerskapsfotboll för SVT.

Nu är det slut på det.

Expressen kunde redan i somras publicera uppgifter på att Glenn Strömberg stoppas från att göra fler mästerskap för SVT av Viaplay.

Glenn Strömberg tvingas sluta på SVT

Nu bekräftar Viaplay uppgifterna.

– Då Viaplay numera har landslagsrättigheterna till herrlandslagets EM- och VM-kval samt Nations League, har vi tecknat ett avtal med Glenn som gör honom exklusiv för oss från 2023. Glenn kommer även fortsatt ha en framträdande roll i våra Premier League-sändningar, säger Fredrik Johansson, presschef på Viaplay groups sportavdelning.

Expressen har pratat med Glenn Strömberg på plats i Qatar under början av mästerskapet. Han kunde då inte säga något om sin framtid på SVT.

– Kanalerna ska prata med varandra efter VM, sa Strömberg då.

SVT:s sista sändning från Qatar är bronsmatchen nästa lördag. Om Glenn Strömberg kommenterar den blir det hans sista framträdande i kanalen.

SVT:s tillförordnade sportchef Max Bursell bekräftar att Glenn Strömbergs avtal går ut efter VM.

– Fotbollsmästerskap i SVT med Glenn Strömberg är en klassiker sedan 1996 och vi jobbar gärna ihop i framtiden. Om Glenn har andra avtal som förhindrar det får vi försöka hitta en lösning eller vänta tills läget är annorlunda. Men det är långt till EM 2024 så det är ingen panik från vår sida, säger Bursell.

Döms ut: VM:s tre största floppar

Hårda domen efter stjärnornas missar