Fernandes första ord om Ronaldo

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PEDRO FIUZA/NURPHOTO/SHUTTERSTOC / PEDRO FIUZA/NURPHOTO/SHUTTERSTOC SHUTTERSTOCK

DOHA. Lagkamrater i Portugal – men inte längre i Manchester United.

Här är Bruno Fernandes första ord om Cristiano Ronaldos skilsmässa med Premier League-klubben.

– Cristiano har inte pratat med mig, säger Fernandes.

Sent på tisdagskvällen valde den portugisiske superstjärnan Cristiano Ronaldo att bryta sitt kontrakt med Manchester United.

Anfallarens återkomst till England har varit problematisk med bänkningar och en uppmärksammad intervju precis innan VM, där Ronaldo gick till attack mot klubben.

När Portugal höll presskonferens i Doha dagen innan VM-premiären mot Ghana handlande majoriteten av frågorna om Cristiano Ronaldo.

På podiet satt Bruno Fernandes, som till vardags spelar i Manchester United och nu blivit av med sin landsman i truppen.

– Jag behöver inte välja sida i detta. Det är alltid en ära att spela i landslaget med Cristiano och det har varit en dröm att spela med honom i klubblaget. Han har alltid varit en inspirationskälla för mig, säger Fernandes och fortsätter:

– Inget varar för evigt. Nu tog Cristiano ett beslut för sitt liv och sin karriär. Vi måste respektera det.

Fernandes och Ronaldo har inte pratat

Bruno Fernandes berättar att Cristiano Ronaldo inte diskuterade sitt beslut med honom innan han valde att lämna Manchester United.

– Nej, Cristiano har inte pratat med mig. Det här är hans personliga beslut som påverkar honom och hans familj. Vi har inte diskuterat det. Vi är alla fokuserade på landslaget och VM. Ni vet hur viktigt det är för Ronaldo och för alla oss andra, säger 28-åringen.

När det portugisiska landslaget samlades inför VM blev Ronaldo och Fernandes relation ett samtalsämne på sociala medier.

Förklarar virala klippet: ”Inte på samma humör”

En video från omklädningsrummet visar hur en till synes iskall Bruno Fernandes hälsar på Cristiano Ronaldo. Fernandes bild av mötet är dock något helt annan.

– Alltså... jag hade suttit i ett flygplan i två timmar så jag var inte riktigt på samma humör som honom, säger Fernandes.

– Han skojade med mig och undrade om jag tog båten. Han har sitt eget privatjet och den här gången kunde jag inte följa med honom. När vi kan så flyger vi tillsammans. När man tar reguljära flyg blir det ofta förseningar. Så här fick han skratta och inte jag.

Portugals förbundskapten Fernando Santos menar att Cristiano Ronaldos plötsliga utbrott med Manchester United inte påverkat laget.

– Nej, jag tycker inte det. Detta har inte diskuterats och vi har inte lagt någon tid på det. Ämnet har inte kommit upp alls, inte ens från honom själv. Om de spelarna pratar om det på rummet när de är ensamma... det kan jag inte veta om.

TV: Fifa-presidenten sågad i EU

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Nya skrällar i VM eller håller favoriterna hela vägen?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset