Marcus Allbäck och Sverige är nära ett nytt EM-slutspel. Foto: Scanpix
Marcus Allbäck och Sverige är nära ett nytt EM-slutspel. Foto: Scanpix

"Visst ser det kanon ut"

Publicerad
Uppdaterad
5-0-seger mot Island.
Då kan de svenska fansen fira både seger - och EM-avancemang.
- Visst ser det kanon ut inför framtiden, det är inget att hymla om, säger Marcus Allbäck.
Seger mot Island och åtta mål på de två senaste EM-kvalmatcherna har gett Sverige ett drömläge inför höstens avgörande i EM-kvalet.
- Som vi säger i Danmark så är det ett rimligt gott läge, säger Allbäck.
Segern innebär att Sverige toppar tabellen före Spanien.
- Vi hade ställt in oss på att vinna för att kunna rycka i tabellen. Nu har vi ett övertag mot de andra lagen, säger Fredrik Ljungberg i TV3.


Väntar besked

Sverige väntar fortfarande på slutligt besked om Danmarksmatchen (kommer på fredag).
Med tre poäng från den matchen och tre mot Island vågar även den svenska landslagsledningen tro på seger:
- Vi har ett jätteläge nu, det är ju ingen tvekan om det, säger Roland Andersson till TV3.
Zlatan Ibrahimovic:
- Det är en del matcher kvar, men visst ser det bra ut. Det är bara att fortsätta som vi har gjort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag