Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vill stoppa sina barn på grund av rasismen

Se senaste avsnittet av ”Sportklubben”
Yaya Touré i Manchester City-tröjan
Foto: JMP/REX/SHUTTERSTOCK / JMP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Yaya Touré är oroad över rasismen inom fotbollen. 

Nu är han tveksam till om han ska låta sina barn spela fotboll – av rädsla för att de ska bli utsatta. 

– Det är någonting som gör ont för mig hela tiden, säger den tidigare Manchester City-stjärnan enligt AS

Det är framför allt den senaste tidens rasistiska attacker inom den italienska fotbollen, och förbundets kritiserade tilltag för att komma till rätta med problemen, som fått Yaya Touré att känna oro inför framtiden. 

– Det är känslosamt för mig i bland nu, för rasism är någonting som gör ont för mig hela tiden, säger Touré – just nu på plats i Qatar för klubblags-VM med kinesiska Qingdao Huanghai – enligt AS

Den tidigare Manchester City- och FC Barcelona-stjärnan menar att fotbollssupportrarnas rasistiska attacker, som även förekommit på EM-kvalnivå under hösten och bland annat drabbat den svenske anfallaren Alexander Isak, fått honom att tveka kring sina barns fotbollsambitioner. Ivorianen är rädd att de kommer utsättas för rasism i framtiden. 

– Mina barn vill spela fotboll och jag säger till dem: Du kan inte göra det! 

Touré om mötet

Touré berättar att han tidigare under hösten deltog på en konferens tillsammans med representanter från det italienska fotbollsförbundet, där problemen med rasism i Italiens ligor diskuterades. 

– Jag tror det kan bli bättre, men du måste lära dem. Det handlar inte bara om fansen. Folk säger att de måste få kunskap, men det är annorlunda. Det är inte bara integration, det handlar om någonting annat, säger 36-åringen. 


Wijnaldum: ”Du vet inte vad spelaren känner”

Liverpools Georginio Wijnaldum i exklusiv intervju med CNN om rasism inom fotbollen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.