Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-profilen lämnar Danmark för Portugal

Mohamed Bangura Viktor Lundberg under tiden i AIK.
Foto: MICHAEL BERGGREN / MICHAEL BERGGREN EXPRESSEN

Viktor Lundberg lämnar Danmark och Randers FC. SportExpressen kan avslöja att den förre AIK-anfallaren är klar för en flytt till portugisiska CS Marítimo. Kontraktet är på tre år.

– Vi tror att det här är rätt steg för Viktor i hans utveckling, säger rådgivaren Blash Hosseini.

2013 lämnade Viktor Lundberg AIK för spel i den danska högstaligan och Randers FC. Han skrev då ett fyraårskontrakt med klubben och totalt har det blivit 24 mål för svensken på närmare 130 matcher i klubben. Anfallarens kontrakt med Randers löper ut den 30 juni i sommar och tidigare i våras meddelade Lundberg att han kommer lämna klubben för ett nytt äventyr.

– Det är rätt tillfälle att uppleva något annat, sa han då till Amtsavisen.

Lundberg klar för ny klubb

Nu har anfallaren gjort klart med en ny klubb. SportExpressen kan avslöja att Viktor Lundberg skrivit på för CS Marítimo, som spelar i den portugisiska högstaligan. 

Anfallaren har klarat de obligatoriska läkarundersökningarna och kontraktet är påskrivet och klart och sträcker sig över tre år.

– Vi tror att det här är rätt steg för Viktor i hans utveckling. CS Marítimo har ett intressant projekt som vi tror kommer passa honom bra och klubben kan erbjuda en god miljö för att han ska ta nästa steg, säger rådgivaren Blash Hosseini till SportExpressen.

CS Marítimo slutade sexa i den portugisiska ligan under den gångna säsongen, fyra poäng bakom Sporting Braga, vilket betyder att klubben kvalade in till nästa säsongs Europa League-spel.

Viktor Lundberg i CS Marítimo tröja tillsammans med rådgivaren Blash Hosseini

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.