"Vickan" fortfarande osäker på comeback

Publicerad
Uppdaterad
Landslagsstjärnan Victoria Svenssons lårskada läker bra.
Men hon tvekar fortfarande på en comeback till finalen i Uefa Women´s Cup.
- Kan jag inte träna som beräknat i veckan, då blir det inget spel på söndag, säger hon.
Hoppas på spel. På måndagen magnetröntgades hennes lår efter en muskelbristning i den allsvenska mötet mot Linköping 23 april. Röntgenplåtarna visade att läkningsprocessen går som beräknat och på tisdagen fick hon lättad beskedet från läkarna: - Jag kan fortsätta att stegra träningen. I dag har jag löptränat och även tränat lätt med boll. I morgon ska jag köra vattenträning. På fredag ska jag kunna köra för fullt på träningen, är det tänkt. Kan jag det, så kan jag spela på söndag, säger Djurgården/Älsvjö-spelaren. Men helt säker är inte Victoria Svensson. - Kan jag inte träna som beräknat någon av dagarna i veckan, då blir det inget spel på söndag. Djurgården/Älvsjö spelar första finalmatchen mot Potsdam på Stockholms stadion på söndag, en vecka senare väntar returmatch i Tyskland. Om bara en månad inleds EM i England - då ska "Vickan" vara i toppform.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag